Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Història : Breus

Les dones d’Antonina

dimecres 24 de juliol de 2013

Les dones d'Antonina

(...) Masclistes republicans

Totes elles van patir el masclisme de l’època i fins i tot, en alguns casos, dels seus companys republicans. «El arrelat masclisme a Espanya no ho podia desterrar la Constitució, de la nit al dia», assenyala la granadina. «Però, almenys, la dona tenia dret a la seva emancipació mitjançant el dret al vot, al divorci, a l’educació, a la potestat dels seus fills i el seu patrimoni personal, a rebutjar l’alienació dels seus béns, per la capacitat de decisió que li atorgava la llei », afegeix Antonina Rodrigo. La investigadora destaca la importància de «la supressió del delicte d’adulteri, fins llavors aplicat a la dona i mai l’home, al contrari que en l’ella suposava un escàndol durament perseguit per la societat, en el marit era homenia».

Victòria Kent va ser la dona que es va veure més afectada pel masclisme dels seus companys, especialment pels comentari de Manuel Azaña, qui escrivia en el seu diari, el 20 de maig de 1932: «En el Consell de Ministres hem ’... aconseguit per fi executar ’a Victòria Kent, director general de Presons. Victòria és generalment senzilla i agradable ... Però en el seu càrrec de les Direcció general ha fracassat. Massa humanitària, no ha tingut, per compensació, dots de comandament ».

«La tasca de Victòria Kent a les presons va ser revolucionària. El seu lema era: ’Odia el delicte, col · labora i redimeix al delinqüent’. No van entendre la seva tasca extraordinàriament solidària », reflexiona l’autora de ’Dones oblidades’.

Antonina considera que el missatge d’aquestes dones, la vigència de les seves lluites per treure la dona de l’ostracisme i la marginació, «ha conservat secretament, tot el seu vigor fins als nostres dies. Les nostres àvies, les nostres mares guardar la seva essència a través del túnel negre del franquisme, com a mirall que havien de preservar per a la dona futura, d’un país lliure ». «L’arcaica tasca de la Secció Femenina i l’Església-afegeix-sempre al costat del poder, van contribuir eficaçment a la reculada impost, en derogar les lleis alliberadores, que la República va concedir a la dona».

Font: Ideal

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: