Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Drets : Breus

Les dones del cinema faran una pel · lícula col·lectiva sobre el ’ Tren de la llibertat ’

divendres 24 de gener de 2014

Les dones del cinema faran una pel · lícula col·lectiva sobre el ' Tren de la llibertat '

En unes quantes hores i de forma espontània més de seixanta professionals es van organitzar per fer una pel · lícula testimoni del viatge de les dones de tot Espanya a Madrid , per exigir al Govern que mantingui vigent l’actual llei de l’avortament .

La sociòloga i crítica Pilar Aguilar Carrasco i la cineasta Chus Gutiérrez enviar dimecres al matí un email recordant algunes de les seves ’ companyes ’ la manifestació del proper 1 de febrer de dones de tot Espanya per les llibertats i en contra de la llei del avortament . Cinc hores després , sense haver-se aixecat un sol telèfon , més de seixanta dones , professionals del cinema i l’audiovisual , havien organitzat tot un operatiu per fer una pel · lícula documental sobre el ’ Tren de la llibertat ’ . Dones de tots els racons del país arribaran amb tren a Madrid aquest dia per exigir al Govern que mantingui vigent l’actual Llei de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’ embaràs ... I les professionals del cinema deixaran constància.

Rebuda a l’Estació d’Atocha

Desenes de professionals es van oferir espontàniament a gravar a l’Estació d’Atocha , on es produirà la trobada el dia 1 a les 12,00 del matí . Davant l’allau de voluntàries per recollir imatges , va sorgir la necessitat d’organitzar . Van començar també a aparèixer muntadora, productores ... L’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals ( CIMA ) immediatament va fer públic el seu suport a la iniciativa , va oferir la seva col · laboració i es va posar mans a l’obra. Abans de la tarda ja hi havia dones compromeses a gravar a Barcelona , Andalusia , Galícia ... més de les que estarien esperant a Madrid .

Inés París , Patricia Ferreira , Gracia Querejeta , Ángeles González - Sinde , Almudena Sánchez , Juana Macías , Almudena Carracedo , Georgina Cisquella , Oliva Acosta , Teresa Font, Guadalupe Balaguer , Angélica Huete i Ana Amic ser les més ràpides , però molt aviat els van seguir Alicia Luna , Isabel de Ocampo , Laura Mañá , Mariel Maciá , Helena Taberna , Mabel Lozano , Icíar Bollaín , Isabel Coixet , Eva Lesmes , Julia Juaniz , Chelo Loureiro , Mireia Ros , Esther García ... i unes quantes desenes més .

La pel · lícula més espontània del cinema espanyol

Algunes des de fora d’Espanya van oferir la seva col · laboració , altres van posar equip tècnic a disposició del projecte , altres van oferir espais per coordinar-se en una reunió , totes suggerir idees noves ... Tot això en unes quantes hores en què va néixer la que serà , sens dubte , la pel · lícula més espontània del cinema espanyol recent .

"El dia 1 de febrer s’organitza una manifestació a Madrid de les dones de tot el país per les llibertats i contra la llei de l’avortament . Us adjunto l’enllaç de l’esdeveniment . Vénen dones de moltes parts i , com diu Pilar Aguilar , és un moment històric en el qual probablement mai s’hagin ajuntat tantes dones per defensar els seus drets i els drets de tots " , escrivia la cineasta Chus Gutiérrez en un dels missatges responsable de tot el desplegament posterior .

" Proposo que rodem l’esdeveniment entre totes les que se sentin identificades i que puguin accedir a una càmera . Podem organitzar-nos i rodar alguna cosa interessant . En aquest mail he inclòs a totes les dones cineastes de les que tenia el correu . Us proposo que ho difongueu entre les vostres col · legues . Vint càmeres veuen més que 10 " , afegia . La reacció no es va fer esperar . Aquí va néixer el germen de la pel · lícula del ’ Tren de la llibertat ’ .

"Perquè jo decideixo "

El dissabte 1 de febrer, dones de tots els racons d’Espanya es reuniran a l’Estació d’Atocha , des d’on partirà una manifestació fins al Congrés dels Diputats . Allà es lliurarà el document " Perquè jo decideixo " al president del Govern, el president del Congrés , la ministra Ana Mato , el ministre Gallardón i diferents grups parlamentaris .

"Perquè jo decideixo des de l’autonomia moral , que és la base de la dignitat d’una persona, no accepto imposició , o prohibició pel que fa als meus drets sexuals i reproductius i , per tant , al meu plena realització com a persona . com a ésser humà autònom em nego a ser sotmesa a tractes degradants , ingerències arbitràries i tuteles coactives en la meva decisió de ser o no ser mare", comença el document que es lliurarà al Congrés i que ha estat traduït ja a diversos idiomes .

La iniciativa del ’ Tren de la llibertat ’ va sorgir a Astúries , entre les dones de la Tertúlia Feminista els Comadres i Dones per la Igualtat de Barredos . Elles van convidar a altres associacions a sumar-se i avui ja han confirmat la seva participació altres grups d’Astúries , Andalusia , Cantàbria , Castella i Lleó , Castella - la Manxa , Catalunya , Donostia , Extremadura , Galícia , Madrid , Múrcia , Navarra i València . En molts d’aquests llocs s’han organitzat combois per arribar també a Madrid amb tren.

Font: Público

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: