Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-01-2019
>
<
Gener'19
llmamejovessum
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Mercat laboral : Breus

Les dones demanen cobrar el mateix que els homes en el camp

dilluns 29 d'abril de 2013

Les dones demanen cobrar el mateix que els homes en el camp

Una jornalera cobra un 15% menys per hora que un jornaler, segons les dades de l’Enquesta de Població Activa. En termes econòmics, a aquesta diferència se li crida bretxa salarial de gènere. Mentre al món urbà es treballa per l’equiparació salarial, al camp, la distància, més que apropar-se, s’allunya.

A la finca de Sant Isidre de Talavera de la Reial es van reunir ahir més de 2.700 dones que coneixen de prop aquesta realitat. Pertanyen a Femur, la federació nacional que aglutina associacions rurals de tot Espanya. A més d’una jornada de convivència, amb ball, actuacions de comparses i concurs de paella, la reunió va servir per posar sobre la taula els assumptes que més preocupen a la dona rural.

Joana Borrego Izquierdo, presidenta nacional de Femur, ha recordat que tant les jornaleres que treballen a les campanyes de recol · lecció en les finques com les que s’encarreguen de rebre les produccions en les plantes industrials cobren menys que els seus companys i des del seu organisme demanen al Govern que garanteixi el mateix salari a uns i altres.

Al camp, el sou va lligat a la capacitat de recol · lecció de cada un, de manera que els homes sempre recullen més que les dones. Per Femur es tracta d’una mesura injusta perquè s’ha de valorar el nombre d’hores que treballen i no la producció individual.

A més del salari, en la reunió de Talavera es va parlar de conciliació. Segons la presidenta nacional de Femur, l’exigència de la vida al camp fa molt més complicat harmonitzar família i treball.

La directora general de la Dona de la Junta d’Extremadura, María José Ordóñez Carvajal, va participar també en la convivència. A més de la bretxa salarial, Ordóñez va apostar per reduir la bretxa digital, que en el cas de la dona rural té doble retard. La telemàtica arriba tard als pobles i les dones s’incorporen més tard que els homes a aquest àmbit.

(...)

Font: Hoy.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: