Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Mercat laboral : Breus

Les dones directives cobren un 10% menys que els homes a Espanya

dimarts 7 de gener de 2014

Les dones directives cobren un 10% menys que els homes a Espanya

Les directives espanyoles cobren un 10% menys que els seus col·legues homes. Així ho revela una anàlisi realitzada per Randstad que ha tingut en compte dades relatives a comandaments intermedis i directius a Espanya ia l’any 2013. Així , la mitjana salarial de les dones ascendiria a uns 33.851 euros , enfront dels 37.793 euros dels homes .

La bretxa més pronunciada s’observa en el sector del transport , on la diferència arriba al 28% : els homes cobren , de mitjana , 40.837 euros i les seves companyes dones 29.425 . En banca , la diferència és del 26 %: elles cobren prop de 35.000 i ells ronden els 47.000 . A les empreses d’enginyeria , l’esglaó salarial és del 14 %: les directives cobren , de mitjana , 32.000 euros , i els seus homòlegs homes 37.130 euros .

Per contra , en camps com la informàtica , el retail , l’àmbit farmacèutic i el màrqueting la bretxa s’estreny fins a quedar per sota del 5 %. Més fitxatges femenins

Crida l’ atenció que , el 2013 , el sector bancari fitxés a més dones que homes (de fet , un 56 % de les seleccions van ser de dones ) sense que això es traduís en un estrenyiment d’aquesta bretxa .

En opinió de Maria Àngels Tejada Barri , directora general de Randstad Public Affairs i presidenta de Fidem ( la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora ) , "si bé és cert que el salari en el moment d’accedir al mercat laboral no presenta diferències entre homes i dones, en gairebé tots els sectors , a mesura que les dones avancen en la seva carrera , la seva retribució disminueix respecte de la dels seus col · legues homes " . Això es deu en gran part , afegeix l’experta , " al seu període maternal o reducció d’horari , un temps que la dona dedica a la família i no li permet accedir a llocs de promoció , podent perdre competitivitat en la seva professió . A això se suma el fet que la dona espera a ser reconeguda en el seu treball i valorada econòmicament pels seus èxits , però no sempre s’anticipa o defensa els mateixos " , assenyala Tejada .

En aquest sentit , la presidenta de Fidem insisteix que " les dones hem de ser més comercials i convèncer de la nostra vàlua perquè se’ns recompensi justament , en funció de l’aportació de valor afegit que donem " .

L’edat ideal per promocionar la formació i experiència acumulades sol coincidir amb la maternitat . És en aquest moment quan moltes dones donen més importància a agafar que al seu propi desenvolupament professional .

Font: ElEconomista

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: