Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Emprenedores : Breus

Les dones en els consells d’administració són rendibles

dimarts 5 de febrer de 2013

Les dones en els consells d'administració són rendibles

El percentatge de dones en els llocs de màxima responsabilitat de les empreses creix molt lentament, així ho ha ratificat Ana María Llopis, presidenta no executiva de la cadena de supermercats DIA, CEO i fundadora de la xarxa social Ideas4all, i consellera independent de la societat financera Société Générale, en la seva ponència "Les empreses compromeses amb la igualtat", impartida al IEDE Business School, l’Escola de Negocis de la Universitat Europea de Madrid.

Segons les dades aportades en la seva ponència per les dones de WomenCEO, en fòrums com el de Davos, menys del 25% són dones, i segons l’índex sobre igualtat de gènere que elabora anualment el Fòrum Econòmic Mundial, Espanya ha baixat del lloc 12, el 2011, al 26, el 2012. La caiguda d’Espanya en aquesta classificació es deu en gran mesura a la disminució en el nombre de dones en llocs de responsabilitat governamental. Aquest informe qualifica els països en funció de la seva capacitat per tancar "la bretxa de gènere" en quatre àrees considerades clau: l’accés a la salut, l’educació, la participació política i la igualtat econòmica.

El percentatge de dones en les empreses que formen part de l’IBEX35 és d’un 12%, i en les de la resta, d’un 11%. En els Consells d’Administració d’aquest selecte grup de companyies, uns 250 consellers tenen ser canviats cada any, però el nombre de dones no creix substancialment. Considero que la situació és negativa ", apunta Llopis." Cada any es canvien entre 200 i 250 consellers en les empreses cotitzades, així que no cal destituir un home per incorporar a una dona, i no obstant això l’evolució és lentíssima "

Per aquestes raons, i tot i que hi ha excepcions, com Christine Lagarde, presidenta de l’FMI, Angela Merkel, presidenta d’Alemanya, o Dilma Rouseff, presidenta del Brasil, obrint una conferència de les Nacions Unides (la primera vegada que ho fa una dona ), Ana María Llopis considera imprescindible l’establiment de quotes de gènere que permeti a les dones arribar als llocs de més responsabilitat i aportar els seus dots, coneixements i punts de vista complementaris. En aquest sentit, la iniciativa de Viviane Reding de proposta de legislació europea per establir un 40% de quota femenina en els consells d’administració de les empreses cotitzades, és excel · lent.

Parlant de la seva pròpia experiència, Llopis va donar xifres del grup DIA, en què és presidenta i on un 20% dels consellers són dones, de manera que "encara ens queda feina per fer" i de Société Générale, on les dones representen -amb sis conselleres-el 38% del total del consell d’administració, el que la converteix en un referent en les empreses financeres a tot el món i on s’ha dut a terme un innovador pla d’igualtat entre tota la plantilla.

"Les dones en els consells d’administració són rendibles, demostren tenir una visió complementària i donen millors resultats", com mostren multitud d’informes. Per Ana María Llopis, la paritat hauria de formar part de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de les empreses. Per finalitzar afirmant "el segle XXI és el segle de la dona".

Font: Compromiso RSE

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: