Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ciència : Breus

Les dones , en la ciència , segueixen discriminades

dilluns 24 de març de 2014

Les dones , en la ciència , segueixen discriminades

Malgrat les millores produïdes en els últims 10 anys , la baixa representació femenina en la ciència continua sent significativa. I la bretxa existent entre homes i dones es fa més evident en els moments clau de la carrera acadèmica i professional de les científiques. Són dues de les conclusions d’un informe , elaborat per The Boston Consulting Group , que analitza les dades de 14 països (França , Alemanya , Espanya , Regne Unit , Estats Units, Japó , la Xina urbana , Brasil, Argentina , Sud-àfrica , el Marroc , Egipte , Índia i Indonèsia ) .

Segons aquest informe , des de finals dels 90 el percentatge de dones científiques investigadores ha crescut només un 12% . A nivell mundial , menys d’un de cada tres investigadors científics és una dona . La inevitable conclusió és que la igualtat entre homes i dones investigadors penes ha millorat en els últims 10 anys.

De la mateixa manera , l’informe revela que únicament el 32% dels estudiants de carreres de Ciència són dones , una proporció que es redueix al 30% en els màsters i al 25 % en el cas dels doctorats .

A Espanya , en les llicenciatures científiques les dones constitueixen una lleugera minoria , en representar el 46% dels estudiants . Aquesta situació s’inverteix en els nivells de doctorat , on les dones arriben a representar el 55% del total de doctors . Tot i això , al nostre país encara queda molt camí per recórrer pel que fa a la igualtat per camps científics . Així , per exemple, mentre les dones són un 80% dels estudiants de medicina , només representen 3 de cada 10 estudiants d’enginyeria .

A la Unió Europea , només el 11% dels llocs acadèmics més alts en les diferents disciplines científiques estan ocupats per dones. La proporció de dones al capdavant de les institucions científiques varia d’un país a un altre : 34% a Espanya, el 29% a França , 27% ​​a EUA i 6 % al Japó .

Pel que fa als premis Nobel en ciències , des del seu naixement en 1901 menys del 3 % han estat atorgat a les dones : un total de 16 premis , dels quals dos van ser per Marie Curie .

L’informe va ser presentat en la cerimònia de lliurament dels Premis L’Oréal -UNESCO For Women in Science 2014 ( veure foto ) . Un guardó que premia a cinc científiques , i atorga 15 beques internacionals , entre les quals hi ha l’espanyola Selena Giménez - Ibáñez . L’acte va estar presidit pel Professor Günter Blobel , premi Nobel de Medicina , i va comptar amb l’assistència d’Irina Bokova , directora general de la UNESCO , i Jean - Paul Agon , president i CEO de L’Oréal i president de la Fundació L ’ Oréal . Els premis L’Oréal -UNESCO For Women in Science es lliuren cada any a cinc científiques excepcionals . Totes elles tenen al darrere una carrera única en què es combina un talent extraordinari , un profund compromís amb la professió i un gran coratge en un terreny que segueix dominat per homes .

Font: Capital

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: