Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 12-12-2018
>
<
Desembre'18
llmamejovessum
2627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Mercat laboral

Les dones hem de treballar un trimestre de més per cobrar el mateix sou

dimarts 19 de febrer de 2013

Les dones hem de treballar un trimestre de més per cobrar el mateix sou

Exactament 82 dies més és el que ha de treballar una dona per assolir la mateixa remuneració anual. És a dir, la diferència salarial a Europa arriba ja al 22,55%, segons les últimes dades disponibles de l’Enquesta d’Estructura Salarial, referents al 2010.

La secretària d’Igualtat d’UGT, Almudena Fontecha, va destacar que les dones perceben els salaris més baixos i que, tot i que cada vegada estan més formades, això no es trasllada a les seves retribucions salarials. En cobrar menys salari cotitzen menys a la Seguretat Social i reben una menor protecció social.

Segons un informe elaborat per UGT , la bretxa salarial es dóna sobretot en el sector privat, on, en termes percentuals, és de més del doble que el públic: 28,25% enfront del 12,34%.

Amb les dades d’Eurostat, la bretxa salarial mitjana a Espanya se situa en el 16,2%, igual que la de la UE dels 27, més gran que la d’Itàlia (5,3%) o Portugal (12,8%) , però menor que la que es registra a Alemanya (22,3%). El risc de pobresa a les llars sustentats amb el salari d’una dona i amb menors és del 40%.

Fontecha atribueix als complements salarials-hores extraordinàries i plusos de disponibilitat i responsabilitat-que perceben els homes la causa dels principals motius de discriminació salarial.

Així mateix, ha destacatat que aquesta bretxa es dóna en el sector privat amb especial incidència i és diferent segons els països. Així, segons dades d’Eurostat, Alemanya supera la mitjana de bretxa salarial de la UE que se situa en el 16,2%. Per contra, Portugal i Itàlia estan molt per sota d’aquesta mitjana.

Aquestes dades fan pensar al sindicat UGT que "les decisions adoptades pel Govern del PP poden col·locar en pitjor situació a les treballadores del nostre país i això significarà que serem un país ineficient des de tots els punts de vista".

Va destacar que les dones perceben la majoria de les retribucions més baixes en gran part per l’elevat nombre de contractes a temps parcial. Per sectors, les diferències són més petites en àmbits laborals masculinitzats-com la construcció, amb el 9,22% - o més feminitzats-com l’educació, amb el 11,02% -, mentre que la bretxa augmenta en activitats científiques i serveis auxiliars, on és superior al 30%.

Font: El Correo, UGT

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: