Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
#womanlidertic : Breus

Les dones impulsen el llibre digital

dimecres 18 de desembre de 2013

Les dones impulsen el llibre digital

"Encara que les dones van ser centrals com a primeres desenvolupadores de programari , després que es va fer evident que el programari és la part lucrativa de la tecnologia informàtica van ser cada vegada més degradades a funcions de codificació i keystroking , i no han estat capaços de recuperar el seu nivell inicial de participació " .

El paràgraf anterior pertany a l’assaig Duration performance. The Economy of feminized maintenance Work, de Faith Wilding, publicat el 1998. És una de les parts que ha recuperat la professora de Cultura Digital Remedios Zafra en el seu llibre (h) ades. Dones que creen , programen , prosumen , teclegen, guardonat amb el Premi Màlaga d’Assaig 2012 .

Hi aborda Zafra com les tecnologies han estat sempre en la vida laboral de les dones- des de la rentadora a la màquina d’escriure -si bé aquests recursos tècnics no els van conferir el primer escalafó en les estructures de poder. De fet , l’arribada de l’univers digital va ser liderada per homes joves com Bill Gates (Microsoft), Steve Jobs (Apple), Mark Zuckerberg (Facebook) o Jeff Bezos (Amazon) .

Però des de la publicació de l’assaig de Wilding , les coses han canviat . En aquests tretze anys del segle XXI , la dona ha habitat la seva pròpia cambra connectat - metàfora de Zafra parafrasejant Virginia Woolf - per , a través de les noves tecnologies , posar en marxa nous projectes . És gairebé una constatació del famós ciberfeminisme del qual ja parlava Sadie Plant a principis dels noranta .

El millor exemple són les noves editorials digitals creades a Espanya per dones, com Sinerrata, dirigida per Amalia López, Raig Verd, la editora és Laura Huerga, 2709books, de Marina Mangado, i la llibreria digital VisualManiac, que té al davant Teresa de Andrés (encara que hi ha altres tres homes en el projecte) .

Els departaments de màrqueting i desenvolupament digital dels segells, amb tot el treball que avui fan a les xarxes socials, també estan dirigits (majoritàriament) per dones. És el cas, entre d’altres, de Maria Cardona a Malpaso o Iria Álvarez a Santillana. I hi ha un nombre creixent d’analistes del sector del llibre electrònic, com Arantxa Mellado, al portal Actualitat Editorial, o Neus Arqués, en Manfatta, assídues ambdues en les conferències i congressos sobre l’ebook.

Font: Eldiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: