Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Societat : Breus

Les dones investigadores triguen el doble a arribar a llocs directius

dilluns 10 de febrer de 2014

Les dones investigadores triguen el doble a arribar a llocs directius

Les dones investigadores van assegurar ahir a Granada que la desigualtat encara afecta en gran mesura al món de la recerca , docència i l’ascens a llocs directius dins de l’R + D. Segons l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues d’Andalusia ( AMIT ) , una dona triga el doble que un home en aconseguir llocs directius i de responsabilitat a les universitats , com les places de professorat o les càtedres, i també en la direcció de grups i lideratge de grups de recerca .

Aquesta és una de les realitats sobre les quals va alertar ahir la AMIT en les jornades que va celebrar al Parc de les Ciències de Granada . La seva presidenta a Andalusia , Catalina Lara , va assegurar que l’associació va néixer per promoure la plena igualtat de la dona en el món de la investigació i que encara no s’ha aconseguit del tot . "Entre les becàries i contractades postdoctorals hi ha moltes dones , però després com a professores o catedràtiques l’ascens és molt lent . Una dona triga el doble que l’home a arribar i no és per currículum sinó encara per qüestions socials ", ha denunciat .

Segons l’associació, un estudi de la Universitat de Yale va demostrar que un mateix currículum es valorava de forma diferent si era d’un home o d’una dona . " La mitjana de puntuació que obtenia l’home amb el mateix perfil que la dona era superior . Però el cridaner és que les pròpies professores avaluadores també tenien aquest biaix a l’hora d’avaluar els currículums " . Segons Lara , el problema és que " s’associa encara a l’home amb vàlua professional i la dona amb una altra cosa . Ho tenim dins del cervell per condicionants socials i és molt difícil lliurar d’això" , es va lamentar .

Una realitat que ha portat a l’associació a demanar que se segueixin realitzant mesures positives que serveixin per corregir aquesta desviació .

Aquesta desigualtat real en el món de la recerca entre els homes i les dones la va reconèixer també ahir a Granada la pròpia consellera d’Igualtat , Salut i Polítiques Socials , María José Sánchez , que va ressaltar que encara que el 58% de les investigadores principals són dones , encara no s’ha arribat al 40% de quota mínima femenina en els grups de recerca que s’ha fixat la Junta amb la nova estratègia d’Investigació per a Andalusia , en la qual durant 2014 invertiran 66 milions d’euros .

" Anem a donar suport a la igualtat també en la investigació i farem un esforç per reforçar aquest paper de la dona ", ha incidit Sánchez , qui va ressenyar la participació de la UGR en aquest repte .

Per la seva banda, el rector de la UGR , Francisco González Lodeiro , ha incidit que "s’ha fet molt en igualtat" però que " encara estem lluny " d’aconseguir l’objectiu real . Lodeiro va assenyalar que el més del 55 % dels estudiants universitaris són dones però que això encara no es tradueix , per exemple , en el nombre de catedràtiques , "que és molt desequilibrat en favor dels homes" . La presència de les dones com a investigadores principals de projectes també està desequilibrada , segons Lodeiro , que va apostar per seguir apostant per " lleis que intentin reequilibrar la situació".

Font: GranadaHoy

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: