Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-02-2019
>
<
Febrer'19
llmamejovessum
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
Internacional : Breus

Les dones mexicanes, un botí de guerra per les autoritats corruptes en un país patriarcal

dilluns 4 de novembre de 2013

Les dones mexicanes, un botí de guerra per les autoritats corruptes en un país patriarcal

Les dones a Mèxic són víctimes del crim organitzat , però també d’autoritats corruptes en un país on preval el masclisme i la " simulació " en matèria d’igualtat de gènere, va denunciar una organització no governamental . " No sé a què li tenim més por, si l’operatiu conjunt (de les forces de seguretat federals, estatals i municipals ) o les bandes de delinqüència organitzada" , va dir la directora de la Coalició Contra el Tràfic de Dones i Nenes a Amèrica Llatina i el Carib , Teresa Ulloa . "Els cossos de les dones i les nenes acaben sent un botí de guerra" i augmenta l’esclavitud , la prostitució , les violacions i els embarassos adolescents , va assenyalar en una entrevista telefònica.

La majoria de víctimes de desaparició o algunes formes d’esclavitud contemporània , com la tracta de persones o l’explotació sexual, són dones i nenes perquè segueix estant present " una concepció misògina patriarcal " , va afirmar Ulloa . El problema " és que no se li ha donat importància a les dones" ni en el sexenni de Felipe Calderón (2006-2012) ni en el que encapçala des l’1 de desembre passat Enrique Peña Nieto , ha apuntat i ha lamentat que en aquest tema hi hagi "moltes promeses " i "molta simulació" .

Ni a Mèxic ni a la resta de la regió hi ha polítiques públiques per " desactivar els estereotips culturals que perpetuen la desigualtat ( ... ) o la violència contra les dones" , ha afirmat . Sistema d’Alerta Roja per protegir les dones La coalició que encapçala Ulloa ( CATWLAC , per les sigles en anglès ) , amb presència a 25 països llatinoamericans , va impulsar el 2006 la creació del Sistema d’Alerta Roja ( SAR ) per rescatar dones i nenes desaparegudes , i oferir protecció i assistència.

En el seu informe de 2012 publicat al juny passat , la coalició ha assenyalat que el Sistema d’Alerta Roja atén els casos de 207 persones desaparegudes o absents a Mèxic , dels quals el 90 % són dones i en bona part d’ells ( 70% ) està involucrada la delinqüència organitzada . I és que " Mèxic es torna un embut perquè tenim al veí del nord el mercat més gran de droga , però també de sexe de paga" , va dir l’activista , que va recordar que en el mandat de Calderón es van registrar 26.000 desapareguts en un país amb " territoris absolutament sota el control dels càrtels ".

Font: 20minutos

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: