Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Violència de Gènere : Breus

"Les dones no han de consentir que els maltractadors visquin amb elles"

divendres 21 de març de 2014

"Les dones no han de consentir que els maltractadors visquin amb elles"

La fiscal delegada de Violència sobre la Dona de Jaén, Gràcia Rodríguez, ha explicat el cas del maltractador que tornarà a viure amb la seva dona.

Amb quatre casos encara pendents de confirmar, ja són 17 les dones que han mort a mans de les seves parelles en el començament d’aquest any 2014. És per això que resulta difícil entendre la decisió de la Secció Segona de l’Audiència de Jaén que ha absolt un home de 78 anys d’un delicte de trencament de condemna i que el 2006 va ser acusat d’un delicte de violència de gènere i de lesions. Aquest home podrà tornar a viure amb la seva dona per considerar que es troba en estat de necessitat. Aquesta sentència, a més, no es pot recórrer

"Les dones són les primeres que han de sentir que elles mateixes s’han de protegir i no consentir que ells visquin amb elles", ha explicat la fiscal de Violència sobre la Dona, Gràcia Rodríguez. " Perquè en aquest cas , elles posen en major mesura la seva vida. Si ells han estat condemnats i tornen a viure amb elles, tenint prohibit, si tenen la seva amb sentiment, són elles les que es posen en perill" . "D’aquí a aquestes quatre parets de casa, ningú pot ajudar-les", ha lamentat la fiscal.

En aquest cas s’ha aplicat un eximent per part de la Secció Segona de l’Audiència de Jaén. "Aquesta sentència s’acata per part de la fiscalia , com no pot ser d’altra manera, però deixa en perill a aquesta dona", ha apuntat.

La sentència que permet que aquest home torni a la llar familiar no es pot recórrer. "La sentència estableix que la pena que li van posar d’allunyament per delictes de maltractament acaba el novembre de 2014. Si acaba el novembre de 2014 i es demostra que ella està vivint amb ell , és un nou delicte i, per tant, a aquest home se li pot aturar i se’l pot jutjar de nou per un delicte de trencament " , ha explicat Rodríguez .

" Sentències hi tots els dies que estan a favor o en contra del criteri del fiscal . Les sentències s’apliquen dins de la legalitat tenint en compte els fets de cada cas " , ha explicat la fiscal sobre aquesta sentència que posa en risc la vida de aquesta dona . "En aquest cas , s’ha considerat que és una persona gran, jo crec que això no l’eximeix . S’ha considerat que estava malament, a través d’un vídeo que ha vist un tribunal" .

Per estrany que pugui semblar , aquesta no és la primera vegada que succeeix un cas d’aquest tipus . " Això ha passat en altres ocasions . Gent gran que tota la vida han conviscut amb la persona que han maltractat " , ha dit la fiscal . " La solució és que Afers Socials s’encarregui d’aquesta persona o que algun familiar el reculli . La solució no és que torni a viure amb ella amb l’argument perill que suposa per a ella " , ha conclòs .

Font: CadenaSER

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: