Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Societat : Breus

Les dones només ocupen el 20% dels llocs de decisió en els mitjans

dimecres 25 de setembre de 2013

Les dones només ocupen el 20% dels llocs de decisió en els mitjans

La presidenta de la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya ( FAPE ) , Elsa González , ha denunciat que només el 20% dels llocs de decisió en els mitjans de comunicació estan ocupats per dones .

Durant la taula rodona sobre ’Gènere i periodisme ’, organitzada per la Universitat Europea de Madrid , González va dir que "el 80 % dels llocs de decisió en els mitjans espanyols estan ocupats per homes , és a dir , només un de cada cinc llocs són realitzats per la dona " .

Segons la seva opinió , "les periodistes s’enfronten a un entorn molt masclista , en què els ulls de l’home són els que manen , tant a Espanya com a Europa" . Per això, va fer una crida per exigir ’’ una societat més real que atorgui a la dona un paper més important " .

La redactora en cap d’Opinió del diari ’El Mundo’ , Lucía Méndez, ha afirmat que no és partidària del victimisme o el feminisme , i va assenyalar la maternitat com l’únic problema que ha hagut d’afrontar en la seva professió per ser dona .

Alhora, ha dit que la mirada de la dona és diferent a la de l’home en tots els aspectes de la vida, no només en el periodisme , i va parlar de diversos estudis que demostren que d’haver existit més dones en càrrecs polítics , probablement el món no hauria entrat en una crisi d’aquest calibre.

Méndez va comentar que Espanya és l’únic país en què " les presentadores de televisió són joves i guapes" , cosa que, al seu parer , es deu a que els caps són homes .

El periodista Ramon Ametllers , director d’Estudi de Comunicació i únic home participant a la taula , va assenyalar que encara que en els seus 40 anys de professió no ha viscut el masclisme en els mitjans, sí que hi ha una ’’ discriminació per sexe ’’ per part de dos, no únicament de la dona .

En la seva opinió , la dona enfronta una situació més difícil per la maternitat , que pot suposar un obstacle per assolir llocs que requereixen més dedicació i temps , tot i que " són les dones les que han de lluitar per això , per aquest canvi ’’ .

El tancament de la jornada va anar a càrrec de Patricia de Julián , periodista a Intereconomía , que va parlar de la seva experiència com a jove professional . Ha afirmat que en els seus cinc anys de trajectòria en l’esmentada cadena no ha sentit cap tipus de discriminació , ja que el personal està format majoritàriament per dones . " Les fronteres se les posen les mateixes dones per por" . També va coincidir en què la periodista pateix una gran dualitat per la maternitat , perquè’’ vols ser la millor mare del món i alhora la millor en el que fas ’’ .

Diario S.XXI

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: