Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Societat : Breus

Les dones ocupades dediquen un 50% més d’hores a la cura de menors i dependents que els homes a Euskadi

divendres 30 de maig de 2014

Les dones ocupades dediquen un 50% més d'hores a la cura de menors i dependents que els homes a Euskadi

Les dones que treballen fora de casa destinen 4,9 hores diàries a la cura dels fills i filles menors de 15 anys , mentre que els homes fan servir 3,1 hores diàries , segons dades d’Eustat publicades aquest matí . Aquestes diferències es mantenen en el cas de la cura de les persones dependents , activitat a la qual els homes hi dediquen 1,5 hores diàries i les dones 2,3 hores . L’estadística torna a reflectir el desigual paper entre homes i dones en les tasques de la llar i de cura de la família .

La meitat de les dones ocupades - el 55,4 % -, a més de la seva dedicació al treball remunerat, destinen també 5 hores o més al dia a cura dels menors . A més , fins a un 17,2% dediquen aquest mateix temps a la cura de dependents . Al seu torn , gairebé la meitat dels homes ocupats - el 45,1% - col · labora amb 2 o menys hores atenent a la cura dels seus fills i filles . En comparació amb les dades de 2010 , s’observa que el percentatge de dones que dedica un elevat nombre d’hores -5 o més- a cura dels seus fills i filles es manté , mentre que el corresponent a les persones dependents està disminuint.

El repartiment de tasques domèstiques entre les persones ocupades d’Euskadi resulta encara més desigual : nou de cada deu homes - el 89,9% - dedica 2 o menys hores a aquestes tasques , mentre que tres de cada deu dones- el 29,6% - fan servir 3 o més . Aquest desigual repartiment de funcions fa que un percentatge significatiu de dones ocupades , gairebé una de cada sis , estigui molt insatisfet amb la col·laboració que ofereix el seu cònjuge o parella en la realització de les tasques domèstiques . D’altra banda , una gran majoria dels homes ocupats - el 73,1 % -, per contra , està molt satisfeta amb la realització del treball de casa a càrrec de la seva parella . No obstant això , les dones treballadores expressen una major satisfacció amb la cura de la seva descendència - 1 57,5% apunta que és alta - i fins i tot amb les tasques de la llar - el 43,6 % declaren també una alta satisfacció - que els homes ocupats , que en el primer cas baixa a un 48,5 % i al 39,6% en el segon.

Veure en línia : Diario Vasco/EFE

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: