Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-06-2018
>
<
Juny'18
llmamejovessum
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1

Convocatoria destacada

Emprenedores

Les dones ocupen un 12% dels consells d’administració a Espanya, per sota de la mitjana europea

divendres 25 de gener de 2013

Les dones ocupen un 12% dels consells d'administració a Espanya, per sota de la mitjana europea

La presència de dones en els consells d’administració de les empreses que cotitzen en borsa va sumar un 12% a Espanya l’octubre de 2012, segons dades ofertes avui per la Comissió Europea, una xifra que se situa per sota de la mitjana europea que, al seu torn, ha millorat del 13,7 al 15,8% en els últims mesos.
Espanya, com la Unió Europea en el seu conjunt, va registrar una millora en els resultats pel que fa als recollits un any abans, però a un ritme menor. Mentre la mitjana europea va millorar 2,2 punts percentuals, la progressió d’Espanya no va arribar al punt percentual.
L’increment de les dones en el més alt de les empreses cotitzades es desglossa a Espanya amb una presència femenina del 6% en càrrecs executius i d’un 14% en els no executius, mentre que a la UE les dones ocupen un 10% en els executius i un 17% en els que no ho són.
Els països on les dones han guanyat més presència són Itàlia (que ha passat del 4,9% al 11%) i França (que va passar de 22,8 a 25% en un any). Per contra, els pitjors resultats són Malta (4% de dones), Hongria (7%) i Portugal (7%), encara que l’últim país on les dones van perdre terreny guanyat va ser a Bulgària, on la presència femenina ha caigut 4 punts percentuals fins al 12% en un any.
En qualsevol cas, la vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de Justícia, Viviane Reding, ha celebrat que la presència femenina a la cúpula directiva de les empreses s’hagi incrementat en tots els països de la Unió Europea, amb l’excepció de Bulgària, en on ha caigut, i d’Irlanda i Polònia, on s’ha estancat.
"La pressió reguladora ha donat els seus fruits. Les empreses per fi comencen a entendre que, si volen ser realment competitives en una societat que envelleix, no poden permetre ignorar els talents femenins, perquè les dones sumen el 60% dels titulats universitaris", ha advertit la vicepresidenta comunitària.
Brussel · les apunta als països que compten amb un sistema de quotes com el "motor del canvi" que ha permès aquesta progressió, però també el vincula als contactes a nivell europeu per subratllar la necessitat de legislar en aquest sentit.
A més, recorda la proposta llançada per l’Executiu comunitari el passat novembre per fixar "un objectiu del 40% de dones en els consells d’administració (en l’horitzó del 2020) basat en els mèrits".
"L’exemple de països com Bèlgica, França i Itàlia, que recentment han adoptat legislació en la matèria i estan començant a mostrar millores, demostra clarament que una intervenció reguladora limitada en el temps pot marcar la diferència", ha recalcat Reding, per després afirmar que les normes que proposa a nivell europeu serviran per "impulsar l’equilibri" entre sexes.

Font: Europa press

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: