Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Mercat laboral : Breus

Les dones peixateres s’enfronten a riscos laborals

dijous 25 d'abril de 2013

Les dones peixateres s'enfronten a riscos laborals

Les dones que treballen a Espanya en la venda al detall de peix afronten "riscos" laborals molt específics, que poden repercutir en la seva salut, com les llargues jornades de treball, la humitat o les càrregues de producte, segons un informe. L’estudi, realitzat per la Federació Nacional d’Associacions de Detallistes de Peixos i Productes Congelats (Fedepesca), examina les condicions de treball i salut de les dones que exerceixen la seva activitat a les peixateries.

Inclou entrevistes a empreses en diverses autonomies (Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia i País Basc).

Assenyala que aquestes treballadores comparteixen les mateixes responsabilitats que els homes i suposen el 60% del personal ocupat i remunerat (per compte aliè) en aquesta classe de comerç alimentari, però hi ha "certa invisibilitat" pel que fa al seu reconeixement socioeconòmic.

Això es deu, segons l’estudi, al fet que en moltes ocasions la seva activitat es desenvolupa "com a ajuda familiar" ia temps parcial.

La venda de peix al detall en establiments especialitzats, com les peixateries, genera a Espanya uns 21.636 llocs de treball, dels quals el 53,26% són femenins, segons dades de 2011.La mitjana d’edat d’aquestes treballadores és de 45 anys, amb una antiguitat de 16 anys.

Entre els riscos, Fedepesca destaca que els negocis consten de "plantilles petites", com a màxim de quatre treballadors que atenen com a mínim a 50 clients per dia, el que suposa un "elevat índex de treball".

FONT: EFE

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: