Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-02-2019
>
<
Febrer'19
llmamejovessum
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
Història : Breus

Les dones pilots de la II Guerra Mundial són reconegudes després de dècades

dijous 2 de gener de 2014

Les dones pilots de la II Guerra Mundial són reconegudes després de dècades

( CNN ) - Quan era una jove que vivia a uns quilòmetres de l’aeroport O’Hare , als afores de Chicago , Lorraine Rodgers estava fascinada amb l’aviació .

Era principis de la dècada de 1940 , una dècada abans , Amelia Earhart s’havia tornat la primera dona que volava en solitari i sense escales a través de l’oceà Atlàntic . Charles Lindbergh ho havia fet uns anys abans .

" Llegia cada paraula que podia sobre ells i el que feien " , recorda Rodgers , que avui té 93 anys . "Volia volar" . Rodgers va aconseguir una ocupació per pagar les lliçons de vol . El 1942 , va llegir al diari sobre un programa experimental per capacitar dones pilots per a tasques dins d’Estats Units amb l’objecte que els homes poguessin lluitar a l’estranger .

Rodgers , qui llavors tenia 21 anys , es va afanyar a enrolar i es va parar en les puntes dels peus per complir amb els requisits d’alçada . Entrenava l’alba al vespre , set dies a la setmana al Camp Avenger en Sweetwater , Texas , per tal de incorporar-se al programa de Pilots de Servei femeniles de la Força Aèria ( WASP , per les sigles en anglès ) . Més tard es va mudar a la qual tornaria seva base permanent : el Camp Love , als afores de Dallas ; va avions militars a tots els racons del país durant dos anys .

" Anàvem a les plantes , a les fàbriques oa les bases i recollíem certs avions, els portàvem a on havien d’anar ", explica. Sovint era una feina bruta . " Estàvem greixoses i cobertes amb sorra per volar sobre el desert . No era gens glamurós " .

El Dia d’Any Nou se celebrarà a aquestes pilots pioneres amb una carrossa en la desfilada de les Roses a Pasadena , Califòrnia , com a part d’un esforç per dirigir l’atenció cap a una part sovint ignorada de la història dels Estats Units .

(...)

Font: CNN

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: