Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 16-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Prostitució
“Per un món sense explotació sexual. La proposta del PSC Barcelona”.

’Les dones prostituïdes ens fan feble a totes les dones’

dimecres 13 de juny de 2012

'Les dones prostituïdes ens fan feble a totes les dones'

Ahir va ser el dia mundial contra l’explotació infantil. Una explotació infantil que en el cas de les nenes es converteix en explotació sexual, i arriba així, potser a la major sordidesa de l’explotació sexual.
De la mateixa manera, no és cap secret que Barcelona esdevé una destinació turística de primer ordre i de moltes varietats, i una d’aquestes varietats és precisament una destinació sexual que mica en mica va prenent cos i que es reprodueix sobretot a l’estiu, però no només.

“Venir a un Congrés a Barcelona, no vol dir venir de putes” o “el turisme de comiats de solter que de vegades sembla que arriba amb dret a borratxera i a prostitució”. La primera frase pertany a Imma Moraleda, responsable de polítiques de les dones del PSC i la va pronunciar en la presentació dels socialistes catalans del disseny de les polítiques per tal d’assolir l’abolició de la prostitució.

Un fenomen polièdric amb múltiples causes i conseqüències on el que és segur és que es tracta d’una explotació sexual de les dones, una causa sovint amagada sota el vell cinisme de que és “l’ofici més antic del món, quan es tracta de l’explotació , l’esclavitud i la violència de gènere més antiga que els homes han inventat per sotmetre i mantenir a les dones a la seva disposició sexual”, en boca de la saviesa popular.

La nova proposta del PSC (fruït del reajustament i revisió de les polítiques que sorgeixen del darrer Congrés), es basa en l’abolició, la prohibició de la prostitució, tenint molt en compte que les dones prostituïdes són víctimes i no delinqüents. Víctimes sobretot de les màfies (en un 90%, ha apuntat Imma Moraleda), però també i alhora víctimes de les desigualtats socials i econòmiques, en base a aquesta consideració, Carles Martí , el primer secretari de la federació socialista a Barcelona, “No podem estar a favor de l’explotació sexual perquè és la culminació de les desigualtats entre sexes i a més suposa l’explotació entre home ric i dona pobra”.

De manera que la proposta del Partit Socialista és la tolerància zero amb la demanda i amb els negocis relacionats amb l’explotació sexual, com a mostra de la vulneració dels drets de les dones i reconeixent així la seva condició de víctimes.

L’altre gran eix es basa en la derogació del decret de locals de pública concurrència, ja que “aquest decret només ha portat un increment de la prostitució a Catalunya, tant als locals tancats com al carrer”, diu l’informe del partit, i és que les opcions per regular la prostitució, l’han afavorit, potenciant així el tràfic de dones.

La prostitució està –malauradament- incardinada dins la nostra societat , i a més de fer polítiques concretes en el canvi de la mentalitat, “hem d’intensificar, encara mes, el canvi de la societat cap al rebuig de la prostitució”, una lluita que comença en tot cas amb l’eradicació dels eufemismes, tal i com reivindica Carme Freixa “prou d’eufemismes, no són clients, són puteros, no són locals de concurrència, són locals d’explotació”.

Perquè l’explotació sexual de les dones ens afebleix a totes, la vulneració del cos, de la sexualitat "Com a dona em nego a que es pensin que el meu cos és vendible", és un atemptat a la dignitat de tots. “Les dones prostituïdes ens fan febles a totes les dones”, exclamava Carme Freixa, i una mica més pobres –en tots els sentits-.

Foto: Lucia Solís

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: