Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ciència : Breus

Les dones segueixen estant infrarepresentades en la investigació

dilluns 8 d'abril de 2013

Les dones segueixen estant infrarepresentades en la investigació

Cada vegada hi ha una major proporció de dones investigadores a Europa però, malgrat això, les dones segueixen estant infrarepresentades en les disciplines i carreres científiques. Aquest és el missatge que es desprèn de l’últim número de "She Figures", publicat el divendres a la Comissió Europea. Les dones representen únicament el 33% dels investigadors europeus, el 20% dels catedràtics i el 15,5% dels directors de centres en el sector de l’ensenyament superior.

Máire Geoghegan-Quinn, comissària europea de Recerca, Innovació i Ciència, ha declarat que "tot i que s’ha avançat en els últims anys, les dones continuen sent minoritàries en les activitats de recerca i, en concret, hi ha un sostre de vidre o barrera invisible que bloqueja el camí de les dones cap als llocs superiors, el que és una greu injustícia i suposa un malbaratament de talents escandalós. En els seus programes d’investigació la Comissió se centra a fomentar la igualtat entre homes i dones i s’esforça per modificar una cultura institucional profundament arrelada ".

Segons l’informe presentat el passat divendres, les dones representen entorn del 40% del total d’investigadors en el sector de l’ensenyament superior, el 40% al sector de les administracions públiques i el 19% al sector empresarial. En tots els sectors, el nombre de dones ha crescut a major ritme que el d’homes (entre 2002 i 2009, el nombre de dones va créixer anualment en un 5,1%, mentre que els homes ho van fer en un 3,3%) però, tot i així, les dones investigadores segueixen tenint dificultats per arribar als càrrecs amb poder de decisió, de manera que, de mitjana, els consells científics i d’administració de tota la UE compten només amb una dona per cada dos homes.

Font: RSE

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: