Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple Favorits

Banners

Webs Locals

Agenda de Cambrils [+]

Avui és: 17-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Web local Cambrils

Les dones tenen el doble de risc que els homes de patir depressió

dijous 28 de juliol de 2011

Les dones tenen el doble de risc que els homes de patir depressió

La depressió afecta a 121 milions de persones al món i la malaltia és responsable d’unes 850.000 morts cada any, principalment suïcidis. Aquesta és la conclusió de l’informe global sobre depressió que publica l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

L’estudi va analitzar la incidència de la malaltia en 18 països del món i va incloure entrevistes amb més de 89.000 persones.

Es va trobar que el 15% de la població dels països de renda alta han patit un esdeveniment de depressió en algun moment de la seva vida, comparat amb l’11% de la població en països de mitjans i baixos ingressos.

En l’últim any, el 28% de la població de països de renda alta va patir un Episodi Depressiu Sever (EDS), comparat amb 20% de la població en països de mitjans i baixos ingressos.

Un Episodi Depressiu Sever és aquell en què l’individu presenta almenys cinc de nou criteris de depressió clínica, que inclouen sentiments de tristesa, pèrdua d’interès o plaer en la vida, sentiments de culpabilitat o baixa autoestima, falta de son o de gana, pèrdua d’energia i baixa concentració.

Però potser el resultat més sorprenent, afirmen els investigadors a la revista BMC Medicine, va ser que en tots els països estudiats les dones van mostrar el doble de probabilitat de patir depressió que els homes. I un dels factors més comuns que contribueixen a la malaltia és la pèrdua d’una parella, ja sigui a causa de mort, divorci o separació.

El que l’informe mostra és que no importa el país o lloc on visqui una persona deprimida, la malaltia afectarà la seva capacitat de funcionar en la vida diària, assenyala Evelyn Bromet, professora de psiquiatria i ciència conductual de la Universitat Estatal de Nova York, que va dirigir l’estudi.

"En cada un dels països estudiats, la depressió està vinculada a la discapacitat", diu la investigadora. "El que això mostra és que, sigui quin sigui el significat de la depressió en les diverses cultures, la malaltia té un impacte en la vida de la gent", afegeix. Segons l’OMS la depressió és la quarta causa de discapacitat en el món i per al 2020, diu l’organització, serà la segona causa.

Els investigadors van dur a terme entrevistes amb més de 89.000 persones en 10 països d’alts ingressos - inclosos França, Alemanya, Japó i Estats Units - i vuit països de baixos i mitjans ingressos - inclosos Brasil, Índia, Xina, Mèxic i Colòmbia.

Els participants van respondre a preguntes sobre símptomes de la malaltia i sobre episodis de depressió severs. Es va trobar que el país amb la major prevalença de depressió en la població va ser França (més de 30%), seguit dels Estats Units (19%) i Brasil (18%). El país amb la menor prevalença va ser la Xina (6,5%), seguit del Japó (6,6%) i Mèxic (8%).

Però quan es va preguntar als participants sobre EDS en l’últim any, la incidència més alta es va trobar a l’Índia (36%), seguit de França (30%), Holanda i els Estats Units. I la menor incidència d’EDS va ser a la Xina (12%).

Un altre aspecte on es van trobar diferències àmplies entre països d’alts, mitjans i baixos ingressos va ser l’edat. Als països de baixos ingressos, els primers símptomes de depressió apareixen gairebé dos anys abans que en els països d’alts ingressos.

I encara que l’efecte de la malaltia sembla disminuir a mesura que s’incrementa l’edat en països d’alts ingressos, com els Estats Units i països d’Europa, en nacions de baixos i mitjans ingressos passa el contrari.

Els estudis passats han mostrat que el gènere i l’estat civil tenen un impacte en la depressió. I aquest estudi ho confirma. Es va trobar que les dones tenen dues vegades més risc de patir un EDS que els homes, i la gent que és vídua, està separada o divorciada tenen taxes "significativament més altes" de depressió que els casats.

"Aquest és el primer estudi que utilitza un mètode estàndard per comparar la depressió i els EDS en diversos països i cultures", diu la professora Bromet. "Vam demostrar que la depressió és un problema important de salut pública en totes les regions del món i està fortament vinculada a les condicions socials".

La investigadora afegeix que "cal entendre els patrons i causes de la depressió per establir iniciatives globals que redueixin el seu impacte en la vida dels individus i les societats".

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: