Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Drets : Breus

Les dones tenen més probabilitats de viure en la pobresa en arribar a la vellesa

divendres 21 de juny de 2013

Les dones tenen més probabilitats de viure en la pobresa en arribar a la vellesa

La diferència d’edat amb els seus marits, la seva esperança de vida i la manca de formació financera d’algunes dones fan que tinguin més probabilitat de viure en la pobresa, en aconseguir els anys de vellesa, que els homes, segons l’estudi ’La maledicció de l’esposa més jove ’fet per Allianz amb motiu del’ Dia internacional de les vídues "que es commemora aquest diumenge.

Així, l’informe destaca que, mentre que la taxa de pobresa entre els homes d’avançada edat és del 11 per cent, en el cas de les dones aquest índex és quatre punts superior. A més, els ingressos del 20,1 per cent dels homes d’aquest col · lectiu són menors a la meitat dels ingressos mitjans de les llars espanyoles, mentre que en el cas de les dones el percentatge arriba al 24,7 per cent.

En aquest sentit, els autors de l’estudi han assenyalat la viduïtat com la causa més previsible de pobresa entre les dones d’aquesta edat a causa, en part, a la diferència d’edat amb els seus marits, que a Espanya és una mitjana de 2,3 anys menor, i, en part, per la major esperança de vida de què gaudeixen, 5,7 anys més gran que la dels homes.

No obstant això, també han subratllat que, malgrat que en anteriors generacions les dones tenien una vida laboral més curta, depenien de la seguretat social i de la pensió privada del marit (que es reduïen després de la mort d’aquest) i, en general , no tenien formació financera, la situació està canviant en els últims anys.

De fet, segons l’estudi ’Dones, Diners i Poder’, també d’Allianz, el 68 per cent de les dones "s’han fet més actives pel que fa a les decisions sobre planificació financera, jubilació i inversions".

"Les normes socials estan canviant i la planificació per a la jubilació de les dones està millorant, així que les joves d’avui estan més ben preparades per garantir la seva pròpia seguretat financera", segons ha assegurat la responsable de ’International Pensions’ d’Allianz, Brigitte Miksa .

En aquest sentit, la companyia responsable de l’estudi ha destacat que les conseqüències de les reformes de les pensions implementades en els últims anys poden suposar "un desavantatge particular per a les dones" així com "accentuar les diferències que ja existeixen en termes d’ingressos en la jubilació "respecte als seus marits.

Per això, s’ha posat en marxa una eina a la pàgina web de la companyia per tal d’assessorar i aconsellar sobre com distribuir els estalvis perquè, quan arribi la jubilació, es pugui mantenir el poder adquisitiu assolit durant la vida laboral.

El servei permet introduir dades i fer simulacions sobre les necessitats d’estalvi del client en diferents escenaris, en base als que aconsella l’assegurat sobre el volum d’ingressos mensuals que són necessaris destinar a la jubilació.

Font: EuropaPress

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: