Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Societat : Breus

Les dones, una arma de guerra

dilluns 15 d'abril de 2013

Les dones, una arma de guerra

Andrea, de 17 anys, es va quedar sola a casa, en un petit poble de Colòmbia, amb la seva germana petita. Era l’any 2009. La seva mare havia sortit a visitar el seu germà que estava a la presó. Tot d’una, van rebre la visita de quatre homes del grup paramilitar local. Amb les mans lligades i els ulls embenats les dues joves van ser traslladades fora del poble on ningú pogués sentir els seus crits. "Ens van preguntar pel meu germà que era a la presó, ens van dir que per la culpa d’ell que anaven per nosaltres, però nosaltres l’únic que fèiem era abraçar", va narrar Andrea a Amnistia Internacional.

Les dues joves van ser separades. Andrea plorava i plorava. "En aquest moment, ja va arribar un noi. Llavors li vaig dir: ’Què faran amb mi’. Va dir: ’La van a violar’ (...) M’adonava que va arribar un, va començar a abusar de mi i al moment ell es va anar, i va arribar un altre. Llavors jo sentia que no era el mateix, perquè jo estava embenat ". Andrea i la seva germana mai van denunciar aquestes violacions ni ho van explicar a ningú, excepte la seva mare i Amnistia. Si denunciaven serien estigmatitzades per la resta de la societat i, possiblement, assassinades pels seus violadors.

Com Andrea i la seva germana, centenars de milers de dones pateixen la violència sexual al llarg dels conflictes bèl · lics. L’ús de la violació com a arma de guerra és potser la manera més brutal en què els conflictes afecten les dones. Només al març de 2004 l’ONU va saber que en el camp per a desplaçats interns de Mornei, a Darfur Occidental, eren violades fins a 16 dones al dia quan sortien a recollir aigua. La violència sexual és avui dia una estratègia militar intencionada que busca terroritzar, degradar i derrotar tota una població.

(...)

Público

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: