Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Societat : Breus

Les dones, una arma de guerra

dilluns 15 d'abril de 2013

Les dones, una arma de guerra

Andrea, de 17 anys, es va quedar sola a casa, en un petit poble de Colòmbia, amb la seva germana petita. Era l’any 2009. La seva mare havia sortit a visitar el seu germà que estava a la presó. Tot d’una, van rebre la visita de quatre homes del grup paramilitar local. Amb les mans lligades i els ulls embenats les dues joves van ser traslladades fora del poble on ningú pogués sentir els seus crits. "Ens van preguntar pel meu germà que era a la presó, ens van dir que per la culpa d’ell que anaven per nosaltres, però nosaltres l’únic que fèiem era abraçar", va narrar Andrea a Amnistia Internacional.

Les dues joves van ser separades. Andrea plorava i plorava. "En aquest moment, ja va arribar un noi. Llavors li vaig dir: ’Què faran amb mi’. Va dir: ’La van a violar’ (...) M’adonava que va arribar un, va començar a abusar de mi i al moment ell es va anar, i va arribar un altre. Llavors jo sentia que no era el mateix, perquè jo estava embenat ". Andrea i la seva germana mai van denunciar aquestes violacions ni ho van explicar a ningú, excepte la seva mare i Amnistia. Si denunciaven serien estigmatitzades per la resta de la societat i, possiblement, assassinades pels seus violadors.

Com Andrea i la seva germana, centenars de milers de dones pateixen la violència sexual al llarg dels conflictes bèl · lics. L’ús de la violació com a arma de guerra és potser la manera més brutal en què els conflictes afecten les dones. Només al març de 2004 l’ONU va saber que en el camp per a desplaçats interns de Mornei, a Darfur Occidental, eren violades fins a 16 dones al dia quan sortien a recollir aigua. La violència sexual és avui dia una estratègia militar intencionada que busca terroritzar, degradar i derrotar tota una població.

(...)

Público

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: