Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Emprenedores : Breus

Les empreses liderades per dones han sortejat millor la crisi

dilluns 5 de març de 2012

Les empreses liderades per dones han sortejat millor la crisi

Homes i dones estan igual d’exposats a la crisi, tot i que elles són més vulnerables en funció de les taxes d’atur (23,32% enfront del 22,46%). No obstant això, els informes del Banc Mundial de la Dona indiquen que "les empreses liderades per dones han sortejat millor la crisi i han tancat menys en proporció a les dirigides per homes".

Així ho ha manifestat la presidenta de la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE), Ana Bujaldón, davant la commemoració del Dia Internacional de la Dona, el proper dijous. "Les dones estan àmpliament qualificades i, el que és més important, tenen la voluntat d’assumir responsabilitats, però hi ha barreres intangibles que frenen que els percentatges entre homes i dones siguin equilibrats", insisteix.

El Dia Internacional de la Dona Treballadora es celebra aquest dijous 8 de març a Espanya amb un total de 2.358.834 dones en atur, un 8,2 per cent més que fa un any. Per això, associacions de dones i experts coincideixen que les mesures laborals que s’apliquin en endavant es facin conforme al principi d’igualtat d’oportunitats perquè les aturades tinguin més possibilitats d’accedir al mercat laboral.

En declaracions a Europa Press, la presidenta de la Fundació Dones, Marisa Soleto, demana a la classe política que "afini les anàlisis" i estudiï "bé" fins a quin punt les mesures adoptades en els últims anys han contribuït a una millora de les relacions laborals del col · lectiu de dones.

"La crisi ens ha igualat, però els beneficis de la recuperació econòmica a Espanya s’han de distribuir equitativament perquè això serà beneficiós per al mercat laboral", assevera. No obstant això, adverteix que "no sembla" que la reforma laboral proposada pel Govern hagi de tenir un impacte positiu en les dones.

Segons la seva opinió, "gran part" del paquet de les mesures sobre les relacions laborals afegeixen "rigideses", que "dificulten les possibilitats de participació de les dones en el mercat laboral, i ho fan indiscriminadament, incloent la modalitats de contractació, com el contracte a temps parcial ".

En qualsevol cas, afirma que "el millor desig" per al 8 de març és que es "s’equilibrin" les posicions dels homes i les dones en les relacions laborals i que aquest principi s’incorpori al reial decret a través del seu tràmit parlamentari.

Respecte a la igualtat d’oportunitats entre homes i dones a l’hora d’optar a un lloc de treball, la professora titular de Psicologia en el Treball de la UNED Amparo Osca indica que amb la crisi aquesta premissa se’n ressentirà. Segons explica, la situació econòmica condiciona els processos de selecció de personal en perjudici de les dones.

Osca assenyala que els estereotips estan condicionant aquests processos, en la mesura que els llocs de més importància o jerarquia en l’organització són ocupats per homes perquè "tradicionalment s’ha pensat que les característiques associades al lloc de treball són pròpies del seu sexe".

Veure en línia : Diario de Navarra

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: