Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-01-2019
>
<
Gener'19
llmamejovessum
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Internacional : Breus

Les revolucions àrabs han resultat "decebedors" per a les dones

dijous 3 d'octubre de 2013

Les revolucions àrabs han resultat "decebedors" per a les dones

Les conseqüències de les revolucions àrabs per a les dones han estat, en molts casos , " decebedors" , tot i haver lluitat en els carrers braç a braç amb els homes a la recerca de justícia i democràcia , segons Lakshmi Puri , vicedirectora executiva d’ONU Dones .

En una entrevista amb Efe a Rabat , on ha participat en el Congrés mundial de Ciutats i Governs locals , Puri lamenta que s’hagi donat a les dones la idea que la prioritat en el món àrab , un cop triomfant la revolució , és " portar la democràcia per i per als homes , deixant fora a la meitat de la societat " .

Per això , la comunitat internacional i els donants han de seguir donant suport i finançat una agenda a favor dels drets de les dones àrabs , per no permetre que precisament siguin relegades a un segon pla i se’ls faci tornar a l’espai domèstic .

"La dona ha de tenir un paper productiu i no només reproductiu . És cert que en moltes cultures és el nucli de la vida familiar , però nosaltres estem promovent que tingui més poder i capacitat de decisió en tres esferes : a casa , a l’empresa privada i en la política pública " , sosté la responsable índia .

En aquest sentit , es mostra radicalment contrària al " relativisme cultural" que s’invoca des d’alguns països musulmans per justificar pràctiques com la poligàmia o el matrimoni de nenes menors , amb l’argument que així ho consagra la tradició o la religió .

"Cap religió pot permetre ni permet les violacions de drets humans , és només la interpretació que fan els homes la que porta a aquests abusos" , assevera .

"Tots els governs s’han de comprometre per acabar amb aquestes pràctiques que són perjudicials per a les nenes i les dones" , diu Puri , qui planteja aquest combat amb tres eixos : criminalitzar en constitucions i reglaments , aplicar les noves lleis i conscienciar la població .

Tots dos pràctiques tenen a veure "amb la pobresa i la ignorància" , segons ella , pel que és important oferir alternatives positives en el seu lloc , com a treball o educació a les que es " salvin " d’aquestes pràctiques .

ONU Dones té molt clar a qui vol donar suport a aquesta lluita pels drets de les dones àrabs : a les organitzacions civils feministes ( encara Puri no utilitzi aquesta paraula ) que treballen sobre el terreny en pro dels drets de la dona i per acabar amb tota mena de violència masclista i discriminació de gènere .

Font: Eldiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: