Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 27-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
#womanlidertic : Breus

Les Tecnologies de la Informació segueixen portant corbata

dimecres 4 de desembre de 2013

Les Tecnologies de la Informació segueixen portant corbata

L’escassa presència de dones en alguns sectors econòmics no en nova , però que aquesta sigui especialment aguda en un àmbit com el de les TIC , les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions , amb l’important paper que aquest té de cara a la innovació de els països , és greu . Segons alerta l’Associació de Tècnics d’Informàtica ( ATI ) - que des de 2011 és el punt nacional de contacte de la iniciativa europea ECWT ( European Centre for Women and Technology ) , creada amb la intenció d’analitzar i potenciar la participació de les dones en la economia basada en el coneixement i incrementar la seva presència en el sector TIC - les dones empresàries en el sector europeu de les TIC constitueixen al voltant del 19% , enfront del percentatge de gairebé un 54 % en els sectors de serveis aliens a les TIC .

En el cas d’Espanya en particular , la presència de dones en alta direcció d’empreses TIC es mou també al voltant del 20 %, tant en els consells d’administració com en els comitès de direcció .

" Les TIC segueixen sent eminentment masculines: a tot Europa treballen 2,7 milions de persones en el sector TIC. Només el 20 % són dones " , destaca María Isabel Sánchez - Segura , coordinadora del grup de dones TI de ATI i del punt nacional de contacte de ECWT a Espanya .

Un problema que, a més , caldria solucionar si atenem a la manca de talent en l’àmbit de les TI . Segons els últims estudis de la UE , a Europa es quedaran fins a 700.000 vacants TIC sense cobrir en 2015 per la falta de graduats . Una raó més per impulsar una major presència de les dones en aquest àmbit .

Només el 10% dels directors de TI són dones

A Europa , un continent que representa el 34% del mercat global de les TIC , i en què el sector tecnològic genera 12 milions de llocs de treball que contribueixen amb el 6 % del PIB d’aquesta regió , hi ha perfils de TI que no arriben ni tan sols un 10% de representació femenina . Aquest és el cas de l’administrador de Sistemes o CIO ( Chief Information Office ) , un paper que segueix sent eminentment masculí . De fet , segons la ATI , les xifres només s’igualen lleugerament gràcies a la presència femenina en llocs relacionats fonamentalment amb el Màrqueting i l’Atenció al Client dins de les empreses del sector .

Silvia Leal , vocal de la Junta Directiva d’ ATI , experta en Innovació i Tecnologia, i Membre del Consell Assessor de ECWT , es lamenta que l’escassetat de les dones en l’àmbit de les ciències i la tecnologia " implica que no s’està aprofitant el seu potencial creatiu , clau per a la innovació " .

L’experta recorda a més que en els llocs de treball ocupats per treballadors amb menor experiència (en els primers anys d’una carrera professional ) el 41% de les persones són dones . "No obstant això , entre els 35 i els 40 anys el 52% d’aquestes dones deixa de treballar . Es pot creure que ho fan per dedicar-se a les seves famílies , però en realitat moltes dones abandonen les seves carreres professionals per la solitud que senten en un entorn on escassegen les companyes ", afegeix .

Claus per ampliar la presència de la dona en les TI

Des de la ATI , María Isabel Sánchez -Segura ressalta que cal motivar les joves perquè facin estudis relacionats amb les TIC des d’abans de la Universitat: "El treball del professional TIC no està clar per a la societat en general i en concret per a professors de primària, secundària i mares i pares que desconeixen la professió. Aquesta falta de coneixement i claredat sobre les competències en el sector TIC fa que sigui més fàcil encaminar als alumnes o fills cap a altres professions més tradicionals, la finalitat està més clarament definida i divulgada. La manca de coneixement de base del sector TIC és un dels elements que entren en joc a l’hora de fer que poques dones trien estudis encaminats a aquesta professió".

Per això , des de l’associació es plantegen diverses accions globals per revertir la situació i aconseguir que més dones apostin per formar-se en l’àmbit de les TIC , com motivar-les a través de referents femenins que mostrin la creativitat , flexibilitat i versatilitat de les carreres TIC ; incentivar fiscalment la indústria perquè adopti mesures d’equitat de gènere , o ensenyar correctament tecnologia . Per a la iniciativa ECWT la informàtica s’ha d’incloure a més com a component bàsic del currículum escolar .

Font: TIcBeat

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: