Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 16-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Prostitució
Primeres Jornades "Dret i Trata de dones"

"Les víctimes no són instruments"

dilluns 29 d'octubre de 2012

"Les víctimes no són instruments"

La trata de persones, i de dones sempre és un tema de difícil perspectiva en el s’entrecreuen diferents aspectes, el jurídic, l’humanitari i una realitat que sovint sobrepassa la casuística que reflexa els àmbits que contempla la llei.

Una de les conclusions més comunes de la Primera Jornada de dret i tracta de dones, organitzada per Dones Juristes és la presència dels estereotips i de la difícil, per no dir impossible eficiència dels cossos policials davant el temps de les dones. Així, Sandra Camacho, advocada de SICAR adverteix que "Els temps de l’administració no són els temps de les víctimes”, precisament en relació a l’escassa sensibilitat de l’administració, i la poca formació dels cossos policials quan es troben davant d’un cas de trata “no saben veure la por de les dones”, afegeix.
Per la seva banda, Clarissa Velocchi de l’Associació Genera, posà l’èmfasi en que a la pràctica hi ha “una autèntica persecució de les dones”, degut a la manca de sensibilitat i a la poca formació, una combinació que porta a una “criminalització de les dones”, en relació a les multes que han de pagar per exercir la prostitució “hi ha polítiques públiques que criminalitzen “No és contra l’autoritat, però queda clar que la forma marca el camí, i la solució no és multar a les dones ni criminalitzar-les, aquesta mesura no només vulnera el dret de les dones”.

Efectivament, les dades que aporta Velocchi no poden ser més contundents: el 70% de les multes per prostitució són a les víctimes de la tracta, les que no poden marxar, les que han de triar “o me como aquí la hostia, o me la como luego”, son el 30% de dones les qui acumulen el 70% de les multes. Per a la ponent, la imatge que surt és una que “És tan greu com multar a una dona maltractada perquè crida”

Moltes dones mantenen una relació afectiva amb els seus maltractadors. En els processos, la víctima, la dona ha de ser la protagonista, té capacitat de decisió i que no necessàriament ha d’haver-hi un recorregut judicial, policial i penal. I reclama més protagonisme de les dones, “no podem prioritzar la persecució del delicte per sobre de la protecció a la víctima”

Els protocols d’actuació tampoc no són els millors, en el que sovint deixen a la dona en una situació de desemparament flagrant, “en el cas de la denúncia ideal, que seria una dona que ha aconseguit fugir, que té tots els noms ben apuntades i que col·labora amb la policia, pot trigar un any i mig en veure com tot el procés acaba, està un any i mig sense protecció”

A més, la no identificació té a veure amb l’expulsió. La quantitat d’exigències que demanen a la víctima és abusiu, no apliquen l’ empar de baixa exigència, cal autoidentificar-se, que col·labori i que col·labori bé.

D’altra banda també es critica l’excessiva dependència de les organitzacions (mancades de recursos) per tal de protegir a les dones “Les ONG no som llars d’infants, estem tractant amb dones majors d’edats, tenen dret a decidir la seva vida.”, apunta Velocchi, “El permís de residència i de treball per col•laborar amb la policia, plantejat com a premi. No hi ha mecanismes de protecció per a les víctimes.”

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: