Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Política

Llei d’igualtat aprovada, igualtat a la societat del coneixement

Lourdes Muñoz
dijous 18 de gener de 2007

Llei d'igualtat aprovada, igualtat a la societat del coneixement

Hem donat un gran pas per aconseguir la igualtat efectiva de les dones amb l’aprovació de la Llei de igualtat. Aquesta llei pretén eradicar la discriminació que pateixen les dones i generar condicions d’igualtat a tots els àmbits socials.

Aquesta llei inclou mesures especifiques (article 26) en l’àmbit de la societat del coneixement, que hem millorat al llarg de la seva tramitació.
Les TIC suposen oportunitats per a les dones, però moltes encara no tenen accés, la bretxa digital de gènere està frenant l’avenç de la igualtat d’oportunitats.

La llei generarà un seguit de garanties a aquest àmbit:
- Els programes públics de desenvolupament de la Societat de la Informació incorporaran el principi d’igualtat.
- El Govern haurà de desenvolupar la plena incorporació de les dones a la Societat de la Informació. Deurà desenvolupar programes específics d’accés i formació en tecnologies de la informació i de les comunicacions.

Les dones hem de ser contemplades no només com usuàries de les TIC, sinó com protagonistes i impulsores de projectes. En aquest sentit, la llei obliga al Govern a promoure els continguts creats per dones a l’àmbit de la Societat de la Informació.

De la mateixa manera que reclamem continguts no sexistes a l’àmbit de l’educació i dels mitjans de comunicació, hem de vetllar pels continguts en l’àmbit de les TIC (videojocs, webs, jocs en xarxa, audiovisuals... ) per què aquests son materials clau de socialització educació de les generacions més joves.

La llei garanteix que el llenguatge i els continguts siguin no sexistes en els projectes de l’àmbit de les tecnologies de la informació i de la comunicació sufragades totalment o parcial amb diners públics.
Aquesta llei segueix la línia, mantinguda per el govern socialista, de generar nous drets civils i apostar clarament per la igualtat. Us recomano l’article “Palabras claras ‘Palabras de Clara Campoamor’” de la meva companya Elvira Cortajarena.

Veure en línia : Vía BLOG DE LOURDES MUÑOZ SANTAMARÍA

En col.laboració amb: