Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Comunicació

Manifest #Onsónlesdones

dilluns 1 d'agost de 2016

Manifest #Onsónlesdones

El passat dijous 28 de Juliol es va presentar al Col·legi de Periodistes de Catalunya el moviment #OnSónLesDones
#OnSónLesDones es un iniciativa que s’ha organitzat fa unes setmanes per denunciar de manera sistemàtica la discriminació de les dones opinadores als mitjans de comunicació de Catalunya.

La seva filosofia és treballar per demanar que es doni veu i s’escolti les dones expertes als mitjans de comunicació de Catalunya. #OnSónLesDones realitza un recompte sistematic de la presencia de dones com a espais d’opinio que es difon al seu blog, compte de Twitter i de Facebook.

#OnSónLesDones es una iniciativa impulsada per 50 dones, entre elles Lourdes Muñoz, presidenta de dones en xarxa, que participa a aquesta iniciativa.

Marta Roqueta va presentar el recompte on es constata que només hi ha un 17% de dones opinant a la premsa escrita i un 23% als mitjans digitals.

onsonlesdones

D’altra banda en el recompte es constata que els pitjors són amb un 9% @vialliure, amb un 11% @elpuntavui i amb un 13% @8aldia.

Els millors serien amb un 28% Nacio Digital, el 33% Els Matins i amb un 35% El Matí de Catalunya Ràdio

També es van presentar altres propostes com un "cartró de Bingo". Es tractava d’una "simulació de cartró de bingo" amb els diferents incompliments que es poden detectar en els mitjans de comunicació. D’aquesta manera pots assenyalar les mancances i faltes que es detecten en cada moment i veure el nivell d’acompliment de cada mitjà i/o programa.

Bingo #onsonlesdones

En l’acte presentat també per Elena Fonts i Tania Verge es van proposar varies idees per augmentar la presència de les dones i les seves opinions.

onsonlesdones

  1. La Meritocràcia: "Aplicar criteris de paritat en els mitjans de comunicació, amb una especial atenció als espeais de generació d’opinió. Recordant, a més, que existeix un mandat concret de la Llei 17/2015 per a la igualtat efectiva de dones i homes en tots els mitjans de comunicació gestionats o subvencionats per les administracions públiques de Catalunya (article 25)"
  2. Fer una "Crida als homes" : Que els homes rebutgin participar en espais d’opinió on només hi hagi homes.
  3. Combatre el "No es troben prou dones": Equilibrar de manera paritària els equips de direcció dels mitjans. Ampliar la cartera dels mitjans amb persones expertes fent ús dels cercadors especialitzats.
  4. Apel·lar a la Responsabilitat: Avisar amb més antelació les persones convidades, cosa que és factible en la major part dels programes, facilitant així la participació de qui assumeix les tasques de cura. Que quan es parla amb una dona que volem que col·labori amb el mijà, explicar que es valora que pot aportar el seu punt de vista al debat. Instaurar una cultura de respecte i de no interrupcions en les tertúlies. Incloure garanties en la moderació de comentaris a articles que impideixin publicar els comentaris masclistes. Així mateix fer saber a les dones participants que se’ls donarà suport en el moment en que rebin atacs sexistes, sa sigui per les xarxes socials com, si es donés el cas, per part d’latres tertulians.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: