Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Societat

Més #15M, més dones al 2012

dilluns 14 de maig de 2012

Més #15M, més dones al 2012

Les feministes indignades han tornat a sortir a les places i als carrers com a part de les concentracions, manifestacions d’aquest cap de setmana amb motiu del primer aniversari del 15M han tornat a posar de relleu el descontent de la població, tot i que el balanç a hores d’ara és molt desigual sobre la participació i l’esdevenir del moviment, que per la seva part es resisteix a qualificar les concentracions de simple aniversari.

En un any, precisament les condicions i els drets de les dones han patit vulneracions greus i retrocessos importants de la ma de polítiques del Partit Popular que retallen les llibertats de les dones. Bàsicament, aquest retrocés és a càrrec de la reforma de la llei de l’avortament, que dificulta a exercir el dret al propi cos, situant-nos a nivells de 1986. La manca de finançament afecta als Centres de protecció a les dones maltractades deixant-les en un greu desempari sobretot a Castella-la Manxa; per una altra banda, la recent reforma laboral també és un cop a favor de la discriminació de les dones, precarietzant el mercat laboral i l’accés a la feina en el que les dones som les més vulnerables, i en una segona derivada, també dificulta (o impossibilita) la conciliació laboral, premissa bàsica de la garantia de drets.

En un segon plànol (però no per això menys important), la manca de recursos dirigits per criteris ideològics, tenen el seu exponent en la supressió del dret a l’avortament (de nou) mitjançant l’incompliment dels acords amb les clíniques concertades a Balears o a Aragó.

La llista podria ser més llarga, però en tot cas, es tracta del seguit d’injustícies que afecten a una mica més de la meitat de la població i que aquest dissabte han sortit al carrer per posar de manifest aquesta vulneració. Una part d’un descontent que és més ampli en la temàtica, però no en persones afectades.

Així de nou, el crit que aglutina als feminismes torna ser que la Revolució serà feminista o no serà, així les feministes indignades reflexionen a través de la seva web, “L’any passat vam omplir carrers i places mostrant la nostra indignació i denúncia davant els brutals atacs a les nostres condicions de vida, davant unes retallades i reformes que ens afecten amb especial virulència, i recordant que la revolució serà feminista o no serà. Al llarg de l’any, hem continuat organitzant i revelant-nos contra les creixents ofensives als nostres drets i llibertats. Ens seguirem mobilitzant fins aturar les dinàmiques d’exclusió, pobresa i tristesa a què aquest model capitalista patriarcal injust ens aboca”.

En el mateix sentit reflexiona Joana G. Grenzner “mentre dèiem que no som mercaderia de polítics i banquers, en les acampades de tot l’Estat espanyol emergien comissions feministes que proposaven un altre model socioeconòmic amb perspectiva de gènere, classe i ètnia . A Madrid, Barcelona, Santiago, Múrcia, Saragossa, Euskalerria, Sevilla, València ... els feminismes diversos i independents es van fer visibles amb estratègies diverses (comissions temàtiques, ubicació en llocs estratègics de les acampades, intervencions puntuals) i un objectiu comú: visibilitzar el vincle entre capitalisme i patriarcat, explicar un cop més que l’economia productiva i financera se sosté amb l’explotació invisible de milions de dones a tot el planeta en el treball domèstic, reproductiu i de cura, que també viu una crisi profunda per la falta de corresponsabilitat i solucions col·lectives, i dels recursos i els ecosistemes d’un planeta proper al col·lapse de la seva sostenibilitat.”

La lluita feminista dintre del #15M ha estat, doncs, de nou la de visibilitzar a les dones i es va aconseguir mitjançant la creació de comissions específiques, de nou tal i com diu Grezner: “el 15M és feminista, conscient o inconscientment, perquè en el seu nucli de propostes hi ha el posar les persones al centre, i comparteix plantejaments del feminisme radical: horitzontalitat, desjerarquització, assemblearisme, decisió per consens, restitució de la sobirania popular, exigència de transparència i canvis en el sistema de representació es tractava, segons @SetasFeministas, de seguir donant la matraca com ho van fer les nostres mares i les mares de les nostres mares, però aquesta vegada sense regalar la nostra energia als que després s’oblidin de l’equitat"

Fotografia #acampadasol./ Brocco Lee
a Pikara Magazine

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: