Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

Més de 336.000 dones siries donaran a llum en els propers 9 mesos

dimecres 12 de juny de 2013

Més de 336.000 dones siries donaran a llum en els propers 9 mesos

Més de 336.000 dones sirianes, 272.000 a l’interior del país i 64.000 refugiades en països veïns, donaran a llum en els pròxims nou mesos en un context de guerra, ha informat avui el Fons de Població de les Nacions Unides (UNFPA).

"Al món, la reproducció constitueix una de les principals causa de mort i malaltia de les dones fèrtils. En un context de guerra, les dones corren encara més riscos com a conseqüència de la precarietat de la seva situació", ha expressat en roda de premsa el conseller per la Resposta Regional de Síria de la UNFPA, Daniel Baker.

Dels 6,8 milions de sirians que necessiten ajuda a l’interior de Síria, 1,7 milions són dones i nenes en edat reproductiva 272.000 donaran a llum en els propers mesos-.

Els països veïns de Jordània, Líban, Turquia, l’Iraq i Egipte acullen un total de 1,6 milions de refugiats sirians, dels quals 400.000 són dones i nenes en edat reproductiva 64.000 estan embarassades-.

"Aquestes dones potser hagin de donar a llum sense els instruments bàsics necessaris per a un part segur", va assegurar.

En aquest sentit, l’UNFPA va reflectir que com a conseqüència de la guerra, el 36 per cent dels hospitals públics estan fora de servei, el 21 per cent parcialment danyats i el 78 per cent de les ambulàncies públiques avariades.

Baker va declarar que el Fons de Població està treballant a la zona i va aconseguir oferir serveis durant el part a 1.300 dones a Alep i Damasc durant les dues darreres setmanes, i que a la resta de Síria, unes 4.800 dones podrien fer ús d’aquests mateixos serveis en clíniques o en els equips mòbils.

El conseller de la UNFPA ha afegit que el conflicte, que ja ha complert dos anys, ha fet augmentar el nombre de cesàries, "ja que moltes mares opten per parts planificats per assegurar-se rebre atenció mèdica".

"Entre el 35 i 65 per cent de les dones dins de Síria, en funció de la zona, les dones se sotmeten a una cesària. El normal és que només el 15 per cent dels parts siguin d’aquesta manera segons l’Organització Mundial de la Salut ", va justificar.

Baker també va manifestar que la situació de les dones no només pot complicar durant l’embaràs, en molts casos no s’esperava com a conseqüència de la manca de planificació familiar durant el conflicte, sinó que en temps de guerra augmenta la violència sexual i els abusos domèstics.

"A més dels efectes psicològics, la violència sexual i domèstica pot causar greus conseqüències en la salut general de les dones", va aclarir.

La UNFPA va posar com a exemple a unes 1,7 milions de dones en edat reproductiva que necessiten assistència variada a l’interior de Síria, però de les que només el 31 per cent reben algun tipus d’atenció.

Baker ha assenyalat que en les dues últimes setmanes la seva agència ha aconseguit proporcionar ajuda psicològica a 2.000 dones a l’interior de Síria ia altres 4.000 refugiades en països veïns.

"Els diners és essencial per continuar oferint serveis mèdics. Demanem 40 milions de dòlars, el que és una quantitat petita. Aquests diners és vital per oferir serveis a les dones o permetre la contracepció", ha sentenciat.

Font: EFE

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: