Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Ciència : Breus

Més dones en els congressos científics? Poseu-les-hi en el comitè organitzador

dimarts 14 de gener de 2014

Més dones en els congressos científics? Poseu-les-hi en el comitè organitzador

És un fet . En els congressos científics parlen menys dones que homes i no per falta d’investigadores brillants . Tampoc es deu al masclisme , segons l’investigador del Albert Einstein College of Medicine de Nova York , Arturo Casadevall , primer signant d’un estudi que revela una original forma d’acabar amb aquesta tendència . Si s’inclouen més dones en els comitès organitzadors d’aquest tipus de congressos , s’incrementa el nombre de dones participants , segons conclou el treball publicat a la revista mBio .

Els investigadors dirigits per Casadevall van fer un estudi molt simple , però amb uns resultats que no deixen lloc a dubte. Van analitzar 460 simposis en els quals havien intervingut 1.845 ponents , tots englobats en dos congressos patrocinats per la Societat Nord-americana de Microbiologia . Segons l’anàlisi dels participants , el fet de tenir com a mínim una dona al comitè organitzador dels simposis es correlacionava de forma significativa amb una major proporció de ponents del sexe femení i una menor probabilitat que se celebressin simposis amb ponents homes únicament .

Per a l’autor , la tendència demostrada d’una menor presència de dones en aquests simposis no es deu al masclisme , sinó a una tendència inconscient per part dels homes a elegir ponents del seu mateix sexe . " Segons la meva experiència , aquesta gent ni tan sols és conscient del que estan fent i quan els assenyales que és un problema sovint el corregeixen " , explica a EL MUNDO i afegeix que precisament un dels seus objectius en publicar aquest estudi és que " l’ fer pública aquesta informació , els científics siguin més conscients d’aquests biaixos i s’esforcin més en aconseguir un equilibri de gèneres " .

(...)

Font: ElMundo

FOTO: Diverses dones atenen una lliçó d’anatomia Nova York el 1870. BIBLIOTECA DEL CONGRÉS DELS EUA

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: