Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Drets

Més xarxa per defensar els drets

dimarts 29 de gener de 2013

Més xarxa per defensar els drets

Dones en xarxa i la plataforma Dret a decidir va participar a la primera taula rodona de les jornades sobre salut sexual i drets reproductius, la membre de la junta de l’associació, Carme Sànchez, en representació de la Plataforma decidir ens fa lliures a Catalunya va analitzar l’aportació de les xarxes socials en la defensa dels drets de les dones, així la "mobilització a les xarxes socials ha estat cabdal per donar a conèixer els objectius de la plataforma i generar consciència”. Dins del marc de la seva intervenció “Les aliances del moviment associatiu front al retrocés en drets”.

Tal i com va exposar la sexòloga i psicòloga Carme Sánchez, la plataforma està inclosa a la Plataforma Estatal Nosaltres decidim. Sens dubte, l’esperit és el del dinamisme i aprofitar les potencialitats de la xarxa a través de la organització i difusió de les convocatòries de les entitats adherides, impulsant les eines que ens procura la tecnologia 2.0, la redacció de continguts i de campanyes concretes a les diferents xarxes socials generalistes. En definitiva, l’empoderament d’aquest discurs, que és el de les dones, es dirimeix a la xarxa.

La creació i consolidació de la necessària massa crítica que sostingui la defensa dels drets de les dones, en aquesta ocasió dels drets sexuals i reproductius, ‘decidir ens fa lliures’ es fa i es sostè a internet . En la mateixa direcció que Isabel Serrano gineobstetra de la Federació Nacional de Planificació Familiar i portaveu de la plataforma en la seva ponència ‘Aliances del moviment associatiu front al retrocés en drets’, perquè el que es defensa a la xarxa són els drets “que ens han costat 30 anys però es poden perdre en 3”, és per això que cal lluitar, per tal de no “conformar-nos amb el retrocés que ens imposen”.

La tercera companya de la taula, Elfriede Harth, representant de Catòliques pel Dret a Decidir en Espanya, va assenyalar directament, la relació entre catolicisme i avortament, “ Als països on la religió que predomina és la catòlica, és on es produeixen més avortament a l’any”.

Les jornades, que es van celebrar a l’Ateneu de Madrid el passat dissabte dia 26, sota l’auspici de Societat i Democràcia es van centrar en la necessitat de posar en comú Les reflexions en matèria d’avortament, anticoncepció i educació afectiu-sexual i el paper d’aquestes dues últimes en la prevenció del primer. D’aquesta manera es pot contribuir a una part dels objectius plantejats en la Resolució del Parlament Europeu sobre salut sexual i reproductiva i els drets en aquesta matèria, en relació amb la construcció d’una visió més lúcida de la situació de la salut sexual i reproductiva i els drets en aquesta matèria i una perspectiva general de les millors pràctiques, així com sobre la generació d’indicadors comuns que contribueixin a construir aquesta visió.

L’evident retrocés dels drets de les dones com a resultat de la filosofia de fons que impregnen les polítiques de titular de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, de cara a la reforma de l’actual llei d’interrupció de l’embaràs, és el motiu de la reacció de les dones per les llibertats, els drets i a través de les associacions. La possibilitat de que es restringeixi la llibertat d’elecció, deixant fora de la protecció sanitària i excloent a les dones del dret a decidir significa el retrocés no només de les polítiques, si no de la mateixa concepció del fet de ser dona que queda relegada a una persona sense capacitat per prendre decisions.

Així Mar Esquembre, representant de Red Feminista de Derecho Constitucional, va deixar molt clar que aquests canvis es deuen a un biaix clarament ideològic que poc o res tenen a veure amb les lleis, ja que l’embaràs no pot modificar les condicions per a exercir els nostres drets com a ciutadanes”. I a més va incidir en el fet de que el Tribunal Constitucional no pot entrar en temes valoratius, ni religiosos, han de fer prevaldre arguments jurídics “i no els tenen”. El cas és que el cos de les dones, a hores d’ara “és una qüestió d’ordre públic i no de drets humans”, va sentenciar Mar Esquembre.

Perquè, al cap i a la fi, la maternitat és un assumpte de les dones, “ni de ministres, ni de mossens”, va dir Elena Valenciano, vicesecretària del PSOE a la inauguració de la jornada, qui va assegurar que la recepta del Govern de Mariano Rajoy és la de "menys pa, menys treball i menys llibertat" tota "una croada contra les dones". Per això, la dirigent socialista ha animat a les dones espanyoles i a les associacions que les representen a liderar la defensa "de la política i de la democràcia" perquè és "defensar la nostra llibertat", i ha afegit que "la democràcia ens ha fet més fortes a les dones i és la que ens ha permès arribar lluny, per això ara les dones hem de fer ara més fort a la democràcia ".

També acusa Gallardón de posar-se del costat de "els que tenen la insolència d’atrevir a dictar el que hem de fer" en comptes de "estar al costat de les dones que lliurement decideixen avortar". "Ells prenen decisions sobre la vida de la gent, gent que no coneixen i mai coneixeran", afirma Valenciano que també assegura que "no saben del que parlen". "Volem decidir si som mares o no i quan ho som. Som responsables i volem ser lliures". "A les dones només ens serveixen les lleis que deixen a les nostres mans la decisió de ser mares o no ser-ho".

Per això recomana a les dones no abaixar la guàrdia davant les estratègies del PP: "No podem tolerar que la crisi acabi desembocant en una societat en què les nostres filles acabin vivint pitjor que nosaltres i siguin menys lliures i amb menys oportunitats", conclou Valenciano.

Problemes i dificultats per a l’aplicació de les lleis de la IVE a Europa:

1. Interpretació restrictiva de la llei
2. Objecció de consciència. És un dret dels i les facultatius, però així mateix s’han de derivar a altres que el duguin a terme
3. Desigualtat territorial
4. Manca de centres d’atenció
5. Avortament farmacològic no disponible
6. Assetjament institucional
7. Escassa o cap formació en Drets sexuals i reproductius
8. Manca de professionals
9. Oposició de l’església i altres grups
10. No cobertura a petició de la dona
11. No cobertura dins del sistema sanitari

Aquí us deixem la presentacíó :

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: