Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Societat : Breus

Mig centenar de dones registren l’ús dels seus cossos a Las Palmas

divendres 14 de març de 2014

Mig centenar de dones registren l'ús dels seus cossos a Las Palmas

Unes cinquanta dones es van sumar ahir a Las Palmas de Gran Canària a la iniciativa promoguda per l’activista madrilenya Yolanda Domínguez, que planteja la necessitat de registrar la propietat dels cossos de les dones per protestar contra la reforma de la Llei de l’ Avortament que impulsa el Govern.

Després dels actes celebrats el passat 5 de febrer a diferents registres de Madrid, Barcelona, Sevilla, Bilbao, Navarra i Pamplona, i després del que va tenir lloc fa unes setmanes a Tenerife, aquesta protesta es va celebrar ahir al registre de la propietat número u de la capital de Gran Canària.

Allí s’han congregat integrants de diferents associacions que conformen la xarxa feminista de Gran Canària i militants del PSC - PSOE, com Teresa Morales i la consellera del Cabildo grancanari Isabel Guerra, que, de manera individual , han registrat el "dret a la possessió i el lliure ús del seu propi cos" , una acció simbòlica amb la qual han volgut reivindicar la seva "llibertar per decidir"a l’hora d’avortar.

Joana Maria Santana, pertanyent a un dels col·lectius feministes de Gran Canària , ha considerat que "tot moviment ciutadà s’ha de fer, independentment que el que després es pugui aconseguir sigui més o menys".

A més de criticar que les reformes legals que estan en marxa a Espanya " neguen la participació ciutadana" , Santana ha estimat que " la pressió ciutadana " pot ser útil per combatre " la injustícia" .

Santana ha opinat que l’acció d’ahir deixa palès que "les dones tenen dret sobre el seu cos en exclusiva, i que ho saben , de manera que no permetran cap expropiació d’alguna de les seves funcions ni cap altra cosa que signifiqui una limitació com ciutadanes amb tots els drets". Sobre el futur de l’avantprojecte de la Llei de l’ Avortament , la integrant de la xarxa feminista de Gran Canària ha confiat que " no s’aprovi " .

" Crec que en aquest país ha de quedar una mica de seny . Mentre estem pensant en aquestes coses que ens ofereixen com a possibilitats , ens estan llevant la catifa de sota dels peus , ens estan fent una reforma laboral salvatge , ens estan traient un munt de recursos i entretenint amb coses que ens afecten molt dins perquè ens rebotemos , ens revelem i acceptem tot el que ens està passant en altres plans " , ha referit .

Segons el parer de Juana Maria Santana , "això no es pot permetre perquè ens allunya de l’entorn sociocultural d’Europa , ens fa retrotraure a un espai temps molt anterior al que estem ara " . " Teníem una llei d’acord amb els països que ens envolten , i sense cap informe negatiu ", ha afirmat .

D’altra banda , ahir i PP es tornava a oposar , aquesta vegada a la Comissió de Sanitat i Serveis Socials del Congrés , a la retirada de l’avantprojecte de reforma de la llei de l’avortament que havia demanat l’Esquerra Plural ( IP ) en una proposició no de llei . La iniciativa , que va rebre 23 vots en contra i 15 a favor, instava a més a mantenir l’actual normativa ia realitzar una avaluació en salut dels diferents aspectes de la llei per millorar " l’accessibilitat , universalitat i caràcter públic de la prestació" . El diputat d’IP Gaspar Llamazares ha opinat que l’avantprojecte segueix " un dogma religiós " .

Veure en línia : Las Provincias

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: