Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Societat

Milagros Pérez-Oliva debat sobre com sortir de la crisi

divendres 5 de desembre de 2008

Milagros Pérez-Oliva debat sobre com sortir de la crisi

El Debat que va estar organitzat per l’entitat Espai Debat de L’Hospitaletva comptar amb Josep Maria Álvarez, secretari general d’ UGT a Catalunya, Josep Maria Cullell, economista i exconseller de la Generalitat i Joan Tàpia, periodista i exdirector de La Vanguardia i de BTV, com a moderador, la periodista Milagros Pérez Oliva va participar al debat del Centre Cultural Barradas, a Hospitalet, sobre la crisi econòmica.

El debat va girar en torn a la idea de si és sostenible un model econòmic basat en un capitalisme ferotge, en un mercat sense regles i en un paper desmesurat de la banca globalitzada sobre les polítiques dels governs de tot el món.

Així doncs, la periodista que el 2006 fou guardonada amb el Premi Nacional de Periodisme, concedit per la Generalitat de Catalunya, va dir entre d’altres coses que tenia “molts dubtes sobre com valorar la situació. El govern deixa els diners als bancs perquè facin el seu negoci. Què passa aquí?”. A més a més, va afegir que “la magnitud de la caiguda de la bombolla immobiliària encara no ha aflorat. Les immobiliàries no baixen preus, estan esperant alguna cosa (...) Ningú baixa el preu i això és molt estrany en aquesta regla de mercat. En realitat és una ficció. Les immobiliàries ho tenen congelat, per tant encara no ha aflorat la crisi vindrà quan augmenti la morositat, quan aquesta arribi al 6%”. Segons Pérez-Oliva, els bancs s’estan preparant esperen a què el govern decideixi comprar els habitatges que estiguin en estoc i no perdre res. “Hem de seguir-nos comprant cases perquè se segueixin embutxacant”.

A més, Milagros Pérez-Oliva va preguntar-se “perquè no podem parlar d’ètica i justícia? Aquests són conceptes útils, ho diu Frankfurt, un filòsof americà, que no es pot construir res sinó creiem que allò que ens diuen és la veritat”. “Ens han posat una vena als ulls que les coses no poden ser d’una altra manera i sí que poden ser d’una altra manera”.

Pérez-Oliva va finalitzar la seva participació amb unes reflexions sobre “la societat d’usar i tirar” en la que ens trobem estancats. “Hem de tirar vint jerseis cada hivern? Hem de seguir així?”. "Com diu el proverbi xinès, una crisi és un problema i també una oportunitat”.

Dones en Xarxa va tenir la possibilitat de parlar amb Milagros Pérez-liva, que va dir que li preocupa molt que la crisi econòmica es traslladi als mitjans de comunicació de manera acusada. "La caiguda de la publicitat ha caigut un 30 % i els grans grups de comunicació han entrat en pèrdua. L’any 2009 pot haver-hi plans de reestructuració a les plantilles dels mitjans i probablement les dones patiran molt més i seran més acomiadades que no pas els homes, perquè moltes d’elles estan a la base. Com també, tots aquelles que no estan en plantilla als mitjans i que només hi col•laboren, perquè també són majoria de dones."

La periodista va reconèixer no saber si la situació hagués estat millor, gestionada per les dones. "Mai no ho sabrem pequè si les dones no ho estan en el poder, no ho podrem saber. Les dones com a col•lectiu són més sensibles amb el que passa a la societat i més conservadores en el sentit de prudència de la paraula. En aquest sentit, no haguéssim augmentat els riscos per aconseguir més benefici. Existeix el fet que abans de començar la crisi, dos dones, una de la directiva de l’empresa ENRON i una altra de la directiva de l’empresa CITY GROUP foren molt criticades perquè elles ja van vaticinar la crisi abans que apareguéssin fets palpables. Així doncs, forem molt criticades i a més van tenir represàlies haver-ho dit.

En col.laboració amb: