Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

Nacions Unides adopta històrica resolució en favor de defensors de drets de la dona

divendres 29 de novembre de 2013

Nacions Unides adopta històrica resolució en favor de defensors de drets de la dona

Països africans , el Vaticà , Iran , Rússia , la Xina i estats musulmans conservadors van intentar debilitar la resolució aprovada per la Comissió de Drets Humans de l’ONU , van dir diplomàtics i activistes .

La campanya pels defensors dels drets de les dones va tenir un fort impuls en els últims mesos a causa de Malala , l’adolescent pakistanès que va sobreviure a un tret al cap de mans dels talibans per la seva lluita en favor de l’educació per a les nenes ; ja Denis Mukwege , el metge de la República Democràtica del Congo obligat a l’exili per ajudar les víctimes de violació .

Tots dos han estat nomenats candidats al Premi Nobel de la Pau d’aquest any .

La resolució crida a tots els països a condemnar públicament la violència contra els defensors dels drets de les dones , a reformar les lleis que entorpeixin aquesta tasca , ja brindar lliure accés als activistes als cossos de l’ONU.

" La comunitat internacional ha enviat un missatge clar . És inacceptable criminalitzar , estigmatitzar o restringir als defensors dels drets humans de les dones " , va dir Geir Sjoberg , principal negociador del govern noruec de la resolució .

Va afegir que l’objectiu clau ara és assegurar-se que els governs es comprometin a respectar la resolució , que va ser acordada després difícils negociacions .

"Hi ha un important desfasament entre les realitats de les dones valents en el terreny i el que es va acordar . L’autèntic treball comença ara " , ha afegit Sjoberg .

Els països africans van bregar per mantenir el respecte a les tradicions i costums . Rússia, Iran i Xina van insistir que havia de quedar fet que els defensors dels drets havien de respectar les lleis nacionals , van dir diplomàtics i activistes . El paràgraf de la discòrdia

Al final , Noruega va acceptar suprimir un paràgraf que deia que els estats havien de " condemnar enèrgicament totes les formes de violència contra la dona i contra els defensors dels drets humans de les dones , i evitar invocar costums , tradicions o consideracions religioses per eludir les seves obligacions " .

Més de 30 països europeus , incloent França, Gran Bretanya i Alemanya , es van retirar com a co - patrocinadors de la resolució en protesta per aquesta concessió .

Islàndia es va mantenir com a co- pratrocinadora , però la seva ambaixadora a davant l’ONU , Greta Gunnarsdottir , va estimar que la concessió era "una mala puntuació " per a la Comissió de l’ONU.

El Vaticà va liderar als opositors a les referències als riscos que enfronten aquells que treballen en favor dels drets de salut sexual i reproductiva i de gènere , van dir activistes que van seguir les negociacions .

Grups activistes van dir que la Comissió de l’ONU hauria d’haver resistit amb fermesa els canvis .

Defensors dels drets de les dones sovint " desafien valors i pràctiques tradicionals religioses i culturals , que subordinen , estigmatitzen o restringeixen a les dones " quan assumeixen els seus drets sexuals i de gènere , ha assenyalat Eleanor Openshaw , l’International Service for Human Rights .

Dones guanyadores del premi Nobel i "Els Ancians" , el grup d’ex líders mundials que inclou l’exmandatari nord-americà Jimmy Carter i l’exsecretari general de l’ONU Kofi Annan , havien manifestat el seu suport a la resolució.

Font: AFP

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: