Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Internacional : Breus

’No mereixo ser violada ’ , les dones brasileres diuen prou

dimecres 2 d'abril de 2014

'No mereixo ser violada ' , les dones brasileres diuen prou

Les dones que porten roba que deixa veure el seu cos mereixen ser violades " . " Si les dones sabessin comportar-se, hauria menys violacions " . La majoria dels brasilers està d’acord amb aquestes frases segons un sondeig governamental publicat el passat 27 de març. Concretament un 65,1 % en la primera frase i el 58% amb la segona . És a dir , les víctimes , per a gran part de la societat brasilera , tenen la culpa .

L’elevat nombre de respostes afirmatives ha sublevat una marea de dones brasileres cansades d’haver de tolerar comportaments masclistes diàriament : tocaments en el transport públic , comentaris grollers sobre la seva roba , programes televisius en què les tracta com a veritables trossos de carn ...

Un gran nombre de dones ha dit prou i han inundat la xarxa amb una campanya de protesta sota el lema " No mereixo ser violada " ( # NaoMerecoSerEstuprada ) . Facebook i Twitter s’han omplert de fotografies en què dones anònimes i conegudes posen nues només tapades per un cartell en el qual reivindiquen el seu dret a no ser violades . Sorprèn que aquesta consigna hagi de ser recordada en una de les majors democràcies del món .

La campanya va començar amb una fotografia de la periodista Nana Queiroz davant del Parlament brasiler en la que cobria els seus pits amb els braços i podia llegir escrit en la seva pell el lema de la protesta : "No mereixo ser violada " . El seu crit va ser ràpidament respost per milers de dones , però també per homes i fins i tot famílies senceres que es negaven a acceptar que aquestes idees fossin majoritàries al seu país i penjaven fotografies similars en els seus perfils de les xarxes socials . Tot i això , també hi ha hagut moviments al revés d’homes que reivindiquen el seu "dret" a violar ( si, han llegit bé) . Per sort , han estat minoritaris .

La mateixa presidenta brasilera , Dilma Rouseff , s’ha pronunciat sobre els resultats de l’enquesta afirmant que demostren que "la societat brasilera encara té molt a avançar en el combat contra la violència cap a la dona" . "No importa la nostra roba . No és una invitació , no és una petició , no és un permís " , escriu Taiana Ferraz en el seu mur de Facebook . " Les minifaldilles no violen , els violadors violen ! " , Recorda una altra internauta .

Una dada que sorprèn sobre aquesta enquesta és que de les 3.800 persones que van respondre a les preguntes , el 66 % eren dones .

Veure en línia : La Vanguardia

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: