Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-02-2018
>
<
Febrer'18
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4

Convocatoria destacada

Coctels&Net bcn Especial Emprenedores
Coctels&Net bcn Especial Emprenedores
Dimecres 13 Desembre 18:30h - Mobile World Centre
Cultura : Breus

’Noches en el Álcazar’ reivindica el paper de la dona en la composició

divendres 2 d'agost de 2013

'Noches en el Álcazar' reivindica el paper de la dona en la composició

Si hagués nascut home, l’enlluernadora música de cambra de la sueca Elfrida Andrée (1841-1929) seria avui coneguda a tot Europa. Poc se sap a Espanya, però, d’aquesta inquieta compositora, directora d’orquestra i organista de la catedral de Göteborg-va ser pionera a ocupar un lloc d’aquesta naturalesa, per a això va haver d’enfrontar durant anys a l’hostilitat del clergat escandinau- que va arribar a escriure dues simfonies i una òpera amb llibret de la Premi Nobel Selma Lagerlöf, entre una extensa producció. Reivindicar la seva obra i la seva figura s’ha convertit en una obsessió per Orfilia Saiz, la violoncel · lista del Trio Vega que completen el violí Marc Paquin (membre també de l’Orquestra Ciutat de Granada) i el recentment incorporat pianista italià Domenico Codispoti. La formació debuta avui a les 22:30 al cicle Nits en els Jardins de l’Alcàsser amb un programa centrat en compositores del XIX que dedica la seva segona meitat a Fanny Mendelssohn (1805-1847), pianista i germana gran de Felix Mendelssohn.

Orfilia Saiz descobrir l’obra de Andrée mentre investigava el repertori per a violoncel escrit en els dos últims segles per autores europees. La seva fascinació va ser immediata. "Els seus trios i quartets o el quintet per a piano estan meravellosament escrits. Té un estil romàntic que recorda per moments a Schumann, com passa amb el seu segon trio per a piano, que és el que oferirem a Sevilla", explica la violoncel · lista santanderina, que està "decidida" a buscar finançament per registrar en disc tota l’obra cambrística de Elfrida Andrée.

La peripècia vital de la pianista i compositora Fanny Mendelssohn (1805-1847) és una mica més coneguda. Quatre anys més gran que Felix Mendelssohn, aquesta admiradora de Bach prematurament morta va gaudir de l’estima d’artistes com Charles Gounod, que la va instar a dedicar-se professionalment a la música, un ofici irreconciliable amb els codis masclistes de la classe mitjana-alta a la qual ella va pertànyer . "En analitzar l’Octet per a cordes que Felix Mendelssohn va compondre en la seva adolescència trobem molts trets de la seva germana. Ara s’especula sobre si ell va poder signar com a pròpies algunes obres d’ella. Del que no cap dubte és de la influència mútua que tots dos van exercir sobre l’altre ", reflexiona Saiz. Eclipsada pel talent del seu germà i la seva pròpia timidesa i, dècades després, pel sentiment antisemita instal · lat a Alemanya que va silenciar el seu repertori, Fanny va crear nombroses obres per a piano, diverses cantates i notable música de cambra, com el seu apreciat Trio per a violí, violoncel i piano en re menor op.11, que va escriure mesos abans de morir als 42 anys i que el Trio Vega interpretarà aquesta nit.

Veure en línia : Diario de Sevilla

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: