Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Internacional : Breus

Només el 13,9% de les dones en Regió Oriental marroquina té feina just

divendres 20 de juny de 2014

Només el 13,9% de les dones en Regió Oriental marroquina té feina just

Al Marroc, les dones s’enfronten cada dia a nombroses dificultats que impedeixen que desenvolupin les seves capacitats i surtin de l’exclusió social. Un dels molts obstacles que impossibiliten la independència de les marroquines és la seva escassa integració laboral. Aquesta situació és especialment greu a la Regió Oriental, on només el 13,9% de la població femenina té una feina en condicions justes.

Situada al nord-est del país, aquesta zona ha estat històricament aïllada de la resta del Marroc i de les grans àrees de desenvolupament. Aquest aïllament no només ha condicionat les oportunitats laborals de les dones, sinó que ha augmentat la desigualtat de gènere, motivada per la falta d’accés a l’educació. En aquesta regió del país magribí, el 73% de les dones no ha pogut aprendre a llegir ni escriure.

Fundació CODESPA busca aconseguir canvis positius i sostenibles en les vides d’aquestes dones a través d’un projecte executat al costat de l’Associació Ain Ghazal i finançat per l’AECID. Es tracta d’una iniciativa que pretén donar oportunitats a dones que no han tingut la possibilitat d’accedir a cursos de formació professional adaptats a les seves necessitats, el que ha impedit el seu desenvolupament personal i econòmic.

Després de la intervenció, 390 dones ja han rebut cursos de formació d’acord amb les seves preferències i les del mercat laboral. D’aquesta manera, Fundació CODESPA pretén acabar amb la seva vulnerabilitat social i poder superar les barreres culturals i econòmiques a través de l’accés a la feina.

Font: CanalSolidario

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: