Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Mercat laboral : Breus

Només el 13% dels socis de bufets a Espanya són dones

dimecres 26 de març de 2014

Només el 13% dels socis de bufets a Espanya són dones

Les advocades ja suposen prop de la meitat de les plantilles dels despatxos , aconseguint gairebé la paritat , encara que aquesta desapareix quan es parla de llocs directius , on encara hi ha sostres de vidre .

Les firmes d’advocats del dret dels negocis a Espanya no aproven en igualtat, segons reflecteix un sondeig realitzat per EXPANSIÓ entre 25 dels principals bufets. Quan es compleixen set anys de l’aprovació de la llei d’igualtat, tan sols el 13% dels socis de quota d’aquestes firmes són dones ( 132 ), enfront del 87 % d’homes ( 876 ) .

El nombre de dones en la sociatura només ha crescut un punt percentual en els últims tres anys, en comparació amb la mateixa anàlisi realitzat per aquest diari el 2011. Els bufets amb millor percentatge de sòcies a les seves files són Jausas (42%), Dutilh (40%) i Ashurst (33%), encara que són Garrigues, amb 35 dones , i Cuatrecasas, amb 26, els que tenen major nombre de sòcies a Espanya, concentrant entre tots dos gairebé la meitat (46%) de les 25 firmes .

No obstant això, les xifres d’advocats de tots dos sexes s’aproxima gairebé a l’equilibri pel que fa al nombre de professionals: un 54% d’homes i un 46% de dones, gènere que puja un punt percentual respecte al 2011. Aquestes dades evidencien clarament que la barrera es troba a la promoció a sòcies de capital de les signatures. Tampoc hi ha igualtat pel que fa a llocs intermedis de responsabilitat.

Encara que és cert que cada vegada és major el nombre de dones que dirigeixen àrees de pràctica o oficines del bufet , aquests llocs segueixen majoritàriament en mans masculines , a excepció de llocs de serveis generals o suport, com a recursos humans , màrqueting o gestió del coneixement . També és minoritari el nombre de dones que se sentin en els consells d’administració dels despatxos o en els seus comitès de direcció .

Espanya està molt per darrere del que passa en altres jurisdiccions , com al Regne Unit , on el 18,4% dels socis dels grans despatxos són dones , segons dades de Financial Times . Als Estats Units , només vuit de les 200 majors firmes legals del país estan liderades per una sòcia. A Espanya , només tres dones -el mateix nombre que el 2011 - estan al capdavant d’algun dels principals despatxos d’advocats : Pilar Menor , en DLA ? Piper , Mercedes Fernández , en Jones Day , i María José Aguiló , a KPMG Advocats . Les tres coincideixen a l’hora d’assenyalar la dificultat que , en el sector de l’advocacia , troben les dones per conciliar .

Encara que reconeixen que s’estan fent passos , encara queda molta feina per fer. «Tinc amigues advocades que han demanat reduccions de jornada per motius familiars i han patit un alentiment en les seves carreres » , assegura Pilar Menor . Per això, la sòcia directora de DLA ? Piper considera que , « en general , cal un canvi cultural ; voler conciliar no significa un menor nivell de compromís professional i les organitzacions que faciliten la conciliació retenen millor el talent » .

(...)

Font: Expansión

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: