Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Societat : Breus

Només un 3% de dones que pateixen violència masclista ho denuncien

dimecres 17 d'abril de 2013

Només un 3% de dones que pateixen violència masclista ho denuncien

S’estima que els casos de violència masclista que arriben a sortir a la llum són menys d’un 10% del total i que només un 3% de les dones afectades el denuncia, segons ha explicat aquest dimarts la presidenta de l’Institut Català de les Dones ( ICD), Montse Gatell.

Gatell, que ha acudit a Lleida a presentar un nou model d’intervenció per atendre a les dones en situació de violència masclista, ha explicat en aquest sentit que tenir les dades reals és impossible degut precisament a que les afectades no posen en coneixement la situació que estan patint, de manera que només es tenen estimacions.

"Totes les denúncies que s’interposen, els casos que s’atenen en els diferents serveis de les administracions, els de dones de pisos a acollida, tot, s’estima que representen menys d’un 10% dels casos reals de violència masclista, i es estima que només el 3% de les dones que pateixen violència masclista denuncien, imagineu tot el que hi ha darrere ", ha explicat Gatell.

En aquest sentit, ha assenyalat que en l’atenció a dones maltractades, que no en la prevenció, "estem tractant la punta de l’iceberg". Per això, ha explicat que una de les missions que té l’ICD és trencar aquest silenci, "no tant perquè podem tenir estadístiques, sinó per poder ajudar a les afectades". "El problema és que el cicle de la violència masclista impedeix que les dones ho aconsegueixin amb facilitat", ha afegit.

En tot cas, Gatell ha explicat que l’acostament dels serveis d’atenció a aquest col · lectiu està facilitant que cada vegada surtin a la llum més casos. A Lleida per exemple els diferents Serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD) van atendre, de gener a octubre de 2012, a 2.181 dones, mentre que en el mateix període de 2011, els casos van ser 1.696. "Aquest increment no és perquè hi hagi més casos sinó perquè hi ha més serveis d’atenció a les dones", ha assegurat Gatell.

A la regió policial de Ponent, a més, el 2012 es van presentar 760 denúncies per violència masclista, es va atendre a 685 víctimes, hi va haver 129 casos de trencament de condemna i 292 detinguts relacionats amb delictes de violència masclista.

Per aconseguir una millor coordinació i un acostament dels serveis d’atenció a les dones en els casos relacionats amb el maltractament a dones, la Mesa institucional del Circuit de les comarques de Lleida ha aprovat avui el Protocol per a l’abordatge de la violència masclista a la demarcació de Lleida.

Aquest document defineix el model d’intervenció i atenció a les dones que travessen situacions de violència masclista i concreta les competències de cada institució i servei, donant compliment a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

Font: La Vanguardia

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: