Webs Locals

Agenda de Pineda [+]

Avui és: 22-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Convocatoria destacada

Web local Pineda

#Nosomosvasijas

dimecres 1 de juliol de 2015

#Nosomosvasijas

Filòsofes, constitucionalistes i moviment feminista, llancen una campanya contra el lloguer de ventres. Se sumen així a la campanya internacional "Stop subrogation Now" que tracta d’eradicar aquesta pràctica.Les promotores de la campanya, pretenen obrir un debat que "no ha comptat fins ara amb la reflexió des d’una perspectiva dels drets humans".

Al nostre país personalitats de la filosofia moral com Amelia Valcárcel i Victòria Camps consideren aquesta pràctica èticament injustificable i encapçalen una iniciativa que al costat de personalitats com les constitucionalistes Maria Luisa Balaguer, Mar Esquembre, o Julia Sevilla, les filosofes Alicia Miyares, Teresa López de la Vella, Ana de Miguel, Alicia Puleo o Luisa Posada, filòsofes del dret com Juana Gil, Ana Rubio, sociòlogues com Soledad Murillo, Laura Nuño o Rosa Cobo i persones del món de la cultura i l’art com Laura Freixias, Gemma Lienas, Almudena Hernando o Pilar Aguilar, volen articular un front en defensa de la dignitat i contra la cosificació del cos de les dones, a través de la campanya "NoSomosVasijas". (www.nosomosvasijas.eu)

A la campanya s’han unit entre altres organitzacions la Xarxa Feminista de Dret Constitucional, Escola D’Pensament Feminista 25 d’Abril, Plataforma de Dones per l’Abolició de la Prostitució, Unió d’Associació Familiars, Dones Juristes Themis, Fòrum Estatal de Política Feminista , Assistència a Dones Violades, Fundació Dones, Dones en Xarxa, Federació de Dones Progressistes, Dones per la Salut, Associació Malvaluna d’Extremadura, Federació de Dones Separades i Divorciades, Enclave Feminista, la Plataforma Andalusa de Suport al Lobby Europeu de Dones, juntament a altres com "Nosaltres Decidim".

La campanya pretén unir les seves forces a les de diferents Lobbys Europeus de Dones i el Moviment Francès contra els ventres de lloguer.

Les promotores recorden que els ventres de lloguer estan prohibits a la majoria dels països del món.

Les feministes espanyoles a través del web www.nosomosvasijas.eu i el perfil de twitter @NoSomosVasijas pretenen "fomentar el debat i aportar informació que, fins al moment, ha estat poc accessible sobre la realitat que amaga el negoci del lloguer de ventres" .

La filosofa Alicia Miyares, una de les portaveus de la campanya, ha indicat que la Plataforma pretén "frenar qualsevol tipus d’iniciativa per regularitzar els ventres de lloguer i ha recordat que" NoSomosVasijas.eu "s’uneix a la lluita mundial per impulsar un projecte de Convenció Internacional per prohibir el lloguer de ventres, eufemísticament denominat com "maternitat subrogada" i eradicar aquesta pràctica ".

La portaveu ha indicat que la campanya "No somos vasijas" fa seu el lema internacional "Stop subrogation Now" (Aturem la subrogació ara) perquè els partits polítics i governs -nacional i autonòmics- tinguin en compte "que el desig de paternitat / maternitat no pot substituir o violar els drets humans de les dones o la infància ".

Els mitjans de comunicació han d’informar del tema "en tota la seva amplitud"

Alicia Miyares ha indicat que "no és casual que aprofitant l’interregne polític es vulgui persuadir els partits polítics i l’opinió pública cap a una visió endolcida del lloguer d’úters".
La filòsofa ha indicat que "en els últims mesos se succeeixen en premsa i altres mitjans de comunicació, pronunciaments favorables a la pràctica de llogar ventres de dones" sense informar sobre les conseqüències físiques, ètiques i polítiques que tenen aquestes pràctiques "i alerta perquè els professionals dels mitjans "no es deixin enganyar per campanyes de totes totes parcials". Com a portaveu de la Plataforma, ha fet una crida als mitjans de comunicació "perquè informin de l’assumpte en tota la seva amplitud i no donin una visió esbiaixada que predisposi a favor de la regulació de la pràctica dels ventres de lloguer"
El manifest http: //nosomosvasijas /# manifest

El web un punt focal d’informació, fins ara, poc accessible.

A través del site www.nosomosvasijas.eu es recullen signatures d’adhesió al manifest que crida a reflexionar per tenir present "que el desig de paternitat mai pot substituir o violar els drets humans de les dones i la infància".
Per facilitar la tasca dels mitjans, la campanya compta amb un web que recollirà els manifestos i declaracions que es publiquin a nivell nacional i internacional i informés sobre els avenços i accions empreses.

El web ja recull els debats francesos sobre aquesta qüestió i recopila audiovisuals que permeten veure la realitat de les "granges de dones" a l’Índia.

Alicia Miyares ha manifestat que cal buscar aliances internacionals i faran "una crida al món de la cooperació internacional, l’ecologisme, l’esquerra, el feminisme i els anti-liberals perquè s’uneixin contra la mercantilització del cos de les dones".

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: