Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Societat

La transsexualitat a l’àmbit laboral

dilluns 22 d'octubre de 2012

La transsexualitat a l'àmbit laboral

Les persones transsexuals pateixen la discriminació de l’homofòbia multiplicada de manera exponencial, ja és un tòpic parlar d’allò d’home/dona atrapat en cos de dona/home. La realitat esdevé molt més plural i rica, i, per tant desdibuixa l’unicitat i la uniformitat, una presència que fa trontollar patrons que tenim molt (massa) interioritzats, i per tant amb el perill de l’inconscient, dels odis i de la intolerància.

Entre els actes per donar visibilitat al col•lectiu LGTB a Barcelona, la jornada “La transsexualitat a l’àmbit laboral”, organitzades pel Grup LGTB de la UGT. Perquè si bé la discriminació és manifesta, a l’àmbit laboral pot arribar a ser colpidora.

Les persones transsexuals patim l’exclusió total del mercat laboral, més que marginació o discriminació. La situació d’atur dels transsexuals vulnera el dret a viure, a la vida.

La Constitució empara el dret al treball, a la vida, a la integritat física i moral, a la dignitat de les persones i els drets inviolables, a ésser iguals davant la llei sense discriminació alguna a través dels articles 10,14,15 i 35. “La llei garanteix un lloc de feina digne a qualsevol ciutadà, encara que sigui transsexual.

Davant la impossibilitat manifesta del sector privat a oferir la plena ocupació, és qüestió dels poders públics, dels Estats que han de garantir la resta. L’atur és, com diria Marx, la creació d’un exèrcit de reserva.
Per a López, una possible sortida rau en la implicació del sector públic allà on el privat provoca estralls en els drets socials, tot seguint amb la lògica capitalista. La discriminació actual té la seva raó d’ésser en l’excés d’oferta de treballadors que de retruc, col·loca a l’empresariat en situació privilegiada, i per tant com a font de discriminació, juntament amb la precarietat laboral i la legislació actual que deixa afeblida a la classe treballadora.

A aquesta situació s’ha d’afegir el de la connivència social, que al cap i a la fi és el que la possibilita, i que es composa pel binomi Església i patriarcat. La primera part produeix odi, discriminació i exclusió i el patriarcat, el domini i l’explotació dels homes sobre les dones.

Alhora, això provoca altres discriminacions dintre de la transsexualitat, i es tolera millor que una dona vulgui ser home “és com passar a ser ciutadà de primera”, apunta Sònia López, coordinadora del grup LGTB d’UGT, que a l’inrevés.

Per a Joana López, el sistema capitalista és un dels mals que produeix la transfòbia, degut al nul respecte per les persones més que com a unitats de producció, que a més és nociu per al planeta, que només beneficia a l’1% de la població, “la ma invisible d’Adam Smith ha estat amputada”.
Però és que, de fet, només hi ha dues maneres d’integrar-se a la societat com a dona o com a home, un no-reconeixement de la llibertat. Hi ha diferents escales, sempre i quan no es noti per la societat. Al cap i a la fi és un problema de visibilitat perquè si no ho fas palès, no hi ha problemes d’exclusió.

Per a Sònia López, el què cal és donar visibilitat, el rebuig de la societat és “pantomima i pur silenci”, continuen havent-t’hi problemes amb la societat, perquè les lleis no canvien el conjunt de la societat, que és d’on neixen les discriminacions, les pors.

Hi ha casos de reassignació de sexes, que continuen havent-hi problemes, i el cas de que no es vol canviar de sexe. "Perquè el problema és si no es nota, si no se’m nota, no passa res". Però el que no pots fer és tallar amb el teu passat, tornem a la vulnerabilitat, a la prostitució. Però és que la prostitució existeix perquè hi ha clients, o els comiats de soltera que els fa gràcia una Drag Queen, reflexiona Sònia López

Les exclusions també es fan des del nostre silenci i la connivència passiva amb segons quines actituds dels que se n’aprofiten els homòfobs

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: