Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Agenda

IX Fòrum contra les violències de gènere (2013)

divendres 8 de novembre de 2013

IX Fòrum contra les violències de gènere (2013)

- Divendres, 22 de novembre
- 10h
- Espai Francesca Bonnemaison. Sant Pere més Baix, 7 08007 Barcelona
- Organitza: Plataforma Unitària contra les violènies de gènere

PROGRAMA:
10:00h Activitats dirigides a joves i personal docent:


Tallers dirigits a joves:
1. ASSETJAMENT SEXUAL EN L’ÀMBIT LABORAL. Què és l’assetjament sexual en l’àmbit laboral? Qui el pot patir? En quines situacions es pot donar i que ha de fer la persona assetjada?
AVALOT- Joves de la UGT de Catalunya
2. PER DETERMINAR
3. LA LLEI DEL MIRALL, TEATRE PER LA REFLEXIÓ SOBRE LES RELACIONES AMB VIOLÈNCIA DE GÈNERE ENTRE ADOLESCENTS.
Proposem participar activament en el desenvolupament d’una narració , on els participants decidiran què fer i com fer a mida que avança la historia, posant-se en e lloc dels protagonistes.
Impacta t Intervencions Teatrals
4. COM PARLEM, COM VIVIM.
Taller vivencial per a la transformació del propi llenguatge fomentant formes i usos respectuosos i no sexistes.
Associació de Mujeres Itakas
5. QUINS TRESORS AMAGA LA MEVA SEXUALITAT?
Tinc dret a una Sexualitat Respectuosa i a la meva manera. Un taller vivencial per descobrir què m’impedeix i que m’ajuda a viure la meva Sexualitat plenament.
La ciranda, Júlia Sánchez Andreo
6. TALLER DE RÀDIO AMB VISIÓ DE GÈNERE.
Aprendrem a preparar i realitzar un programa de ràdio en què analitzarem i parlarem de les relacions que s’estableixen entre nois i noies.
Comunicadores amb Gràcia
7. COM AFECTEN A LES NOSTRES VIDES ELS ROLS DE GÈNERE I LA VIOLÈNCIA MASCLISTA. Ningú no està al marge de la violència, tothom ha estat socialitzat en una identitat de gènere que es fa valer de la violència, i aquesta la tenim interioritzada de tal manera que és difícil identificar-la quan emergeix en les nostres relacions. El nostre model social és el màxim legitimador d’aquests i altres comportaments i, per tant, la violència de gènere continuarà estant present si no som capaços i capaces de qüestionar-nos quin tipus de societat genera aquest tipus de relacions violentes. El present taller pretén incidir en la prevenció primària i secundària, per intentar evitar que els i les joves i adolescents es vegin afectats/des per una problemàtica tant greu i complexa com és la violència de gènere.
Puyané-Sabanés Psicologia. Acord ciutadà per una Barcelona Lliure de violència vers les dones
8. APRENENTATGES DE L’AMOR. LES RELACIONS AFECTIVES A LA CULTURA AUDIOVISUAL. Analitzarem la manera com la cultura popular, la literatura, el cinema i la televisió han construït un model d’amor romàntic amb la finalitat de valorar-ne les implicacions en el nostre dia a dia.
Drac Màgic. Acord ciutadà per una Barcelona Lliure de violència vers les dones
9. NOVES VIOLÈNCIES, NOUS IMAGINARIS. REPRESENTACIONS DE LA VIOLÈNCIA EN LA CULTURA CONTEMPORÀNIA. Observarem les transformacions socials de la violència de gènere en el món actual a través de les noves mirades de l’art, el cinema, la TV, els còmics o els videojocs. Debatrem sobre la influència dels nous imaginaris en el camí cap a una societat lliure de violència masclista.
Trama serveis culturals. Acord ciutadà per una Barcelona Lliure de violència vers les dones
10. ASSAGEM ALTRES OPCIONS, PREVENCIÓ DE RELACIONS ABUSIVES. Teatre de l’oprimit. Plantejarem una problemàtica relacionada amb les relacions abusives, tot fent-ne una petita representació teatral, on el públic intervindrà plantejant noves resolucions per prevenir la violència masclista. Les persones del públic s’intercanviaran per un o una de les actrius, per tal d’experimentar i visibilitzar altres formes de gestionar el conflicte.
Enruta’t. Acord ciutadà per una Barcelona Lliure de violència vers les dones
11. VIDEOCLIPS MUSICALS I CONTINGUTS SEXISTES: ALTRES MIRADES SÓN POSSIBLES. Taller participatiu i dinàmic que consisteix en l’anàlisi de les imatges i les lletres de diversos videoclips musicals amb l’objectiu de visibilitzar els models de feminitat i masculinitat i les relacions afectives i de parella que s’hi fomenten.
Diversya. Acord ciutadà per una Barcelona Lliure de violència vers les dones
12. ENREDADES EN LES HISTÒRIES - LA REPRESENTACIÓ DE LES VIOLÈNCIES EN ELS FILMS DE FICCIÓ. Les imatges de la feminitat que ens ofereixen avui en dia els films i les sèries venen determinades per una tradició cultural concreta, que situa les dones en uns rols i uns valors lligats a la cura, la maternitat, l’exhibició del propi cos, etc. Aquests estereotips, presents en la història de les representacions visuals de les dones, tenen avui plena vigència. A partir de l’anàlisi dels recursos més habituals en la tradició narrativa, aquest taller permet entendre com es configuren aquestes representacions i a quina mirada responen.
Drac Màgic. Acord ciutadà per una Barcelona Lliure de violència vers les dones
13. QUE NO T’AGAFI EL MASCLISME, PREVENCIÓ DE LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE AMB JOVES. Tractarem la problemàtica de les violències de gènere a la nostra societat. Aprofundirem en les seves causes, conseqüències, diferents manifestacions en la gent jove.
Associació Candela. Acord ciutadà per una Barcelona Lliure de violència vers les dones
14. TROBADA DE JOVES DE LA XARXA ACTIVA D’AGENTS CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA
Posada en comú de les activitats que desenvolupen els dos grups de joves que han participat en el projecte en els seus centres.
IES Esteve Terrades, IES Joan Brossa i Plataforma unitària contra les violències de gènere
15. ’TRENCANT EL SILENCI’ ALS INSTITUTS
Rols de gènere, deconstrucció de l’amor romàntic, relacions de poder i desigualtat entre homes i dones a partir de jocs teatrals basats en el teatre de l’oprimit. Conèixer i detectar els diferents tipus de violència.
Averlasailas: teatro de lo posible i Associació Hèlia
16. PERSONATGES TROBATS
A partir d’objectes quotidians els transformarem en personatges i crearem escenes relacionades amb la violència de gènere i l’adolescència.
Associació Hèlia
17. FES-HO X MI!
Cercle participatiu al voltant dels valors i esteriotips que condicionen la concepció de la llibertat a les relacions afectives i que afavoreixen la violència de gènere.
Fundació Aroa
18. SEX SYMBOL
Partint de la imatge del sexe i l’atracció a la publicitat, reflexionarem sobre el valors que es promouen a la societat com a símbols d’èxit a la vida i els seus efectes en els models de relació.
Fundació Aroa
19. SOCIALITZACIÓ PREVENTIVA DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
Com podem prevenir la violència de gènere a partir dels models d’atracció amb els quals ens socialitzem? Analitzarem les realitats que vivim als instituts.
Grup de dones de CREA Safo UB
20. DECONSTRUINT EL GÈNERE
Durant aquest taller es farà una deconstrucció dels rols de gènere per entendre com la socialització patriarcal afavoreix aquests rols, en els quals es sustenta la violència masclista.
Francisco Jódar Martínez
21. LA MITJA TARONJA, EXISTEIX O NO?
A través d’activitats vivencials, reflexionarem sobre els rols de gènere, els estereotips sexistes i les desigualtats.
ABD - Associació Benestar i Desenvolupament
22. DESMUNTANT EL MASCLISME
Prendrem consciència de l’existència d’actituds violentes acceptades socialment, reflexionant sobre les diferents tipologies de violència masclista, i qüestionarem mites i creences errònies al voltant del l’amor i la sexualitat.
Gogara
23. REESCRIVIM ELS ESTEREOTIPS. Que no et venguin la moto!
Visionat d’escenes de diferents formats audiovisuals, identificació d’estereotips masculins i femenins. Reescriptura d’un dels talls sense estereotips.
P11 Cultura en acció


Tallers de dansa i teatre
24. EXPRESSEM DES DEL PROPI GEST
Expressió corporal com a eina de sensibilització de la violència de gènere. Escoltarem i utilitzarem el nostre cos per fer-ne denúncia.
Dones de Blanc
25. COM CANVIO EL MEU VESTIT?
Taller de dansa-teatre i construcció de gènere.
Antonella D’Ascenzi
26. AMOR I VIOLÈNCIA 2.0
Ens relacionem, ens enamorem, ens enfadem, ens controlem. Ho fem també a través del mòbil, del Facebook... Com ho vivim? Ho veurem a través del teatre de l’oprimit/da
Des Garbo


Activitats dirigides a professorat


27. QUÈ ENS EXPLIQUEN DE L’AMOR?
Què ens diu la societat de com estimar i de com ésser estimades/ats, d’allò que és correcte i d’allò que no ho és, referent a l’amor de parella.
Carolina Reig
28. Xerrada
PREVENIR LA VIOLÈNCIA A LA PARELLA DES DE L’AULA
Xerrada adreçada al professorat de secundària per a reforçar el seu paper com a agent de prevenció de la violència masclista en parelles joves.
El Safareig

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: