Webs Locals

Agenda d’Esplugues [+]

Avui és: 18-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Web local Esplugues

Nou Sistema d’Atenció a les Víctimes de violència masclista

dijous 1 de març de 2012

Nou Sistema d'Atenció a les Víctimes de violència masclista

El director general d’Administració de Seguretat del departament d’Interior, Andreu Martínez, va presentar a l’ABP de l’Hospitalet de Llobregat el Sistema Integral d’Atenció a les Víctimes de violència masclista i domèstica (SIAV) , un pla que ha estat uns mesos d’experiència pilot a l’Hospitalet de Llobregat i que s’aplicarà ara a la Regió Policial Metropolitana Sud, a la que pertany el Baix Llobregat.

En la presentació de Pla també hi va ser la cap de la Regió Policial Metropolitana Sud dels Mossos d’Esquadra, la comissària Cristina Manresa, i el cap de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat, l’intendent Josep Lluís Grasa.

Aquest nou model es basa en la protecció de la víctima a través d’una solució tecnològica que permetrà la interconnexió dels seguiments, protecció i atenció de les víctimes, que realitzen els agents dels Grups d’Atenció a la Víctima.

A més, regula l’operativa de treball en sis procediments i vint-i-dos instruccions policials. També incorpora una nova eina de valoració policial de risc per a víctimes, que inclou un anàlisi del seu entorn.

La prova pilot del model s’ha realitzat a L’Hospitalet de Llobregat i s’aplicarà a les Regions Metropolitana Sud, Central i Ponent.

Actualment, hi han destinats 27 agents, a l’Àrea Metropolitana Sud, que fan un total de 4900 seguiments a víctimes. Es preveu que aquest nou model d’abordatge policial de la violència masclista i domèstica estigui operatiu el 2013.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: