Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-09-2018
>
<
Septembre'18
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Convocatoria destacada

Violència de Gènere : Breus

Nova atenció mundial en violència contra dones

dilluns 2 de juny de 2014

Nova atenció mundial en violència contra dones

Gairebé 300 estudiants adolescents segrestades a Nigèria; una dona pakistanesa embarassada assassinada a pedrades per la seva família a causa de que es va casar amb l’home a qui estimava ; violacions sexuals generalitzades en moltes zones de guerra ; i , a Califòrnia , una sèrie d’homicidis comesos per un jove que tenia com a blanc principal a dones d’una germanor estudiantil .

Setmana rere setmana sorgeixen a tot el món informes alarmants de violència contra les dones . L’Organització Mundial de la Salut ha qualificat el problema com una epidèmia i calcula que una de cada tres dones al planeta patirà violència sexual o física , la major part provinent del seu marit o parella home .

No obstant això , alhora que condemnen obertament la violència i abundància de retòrica misògina , activistes defensors dels drets de les dones veuen raons per tenir esperança .

" La violència ha estat passant des de sempre , no és res de nou " , va dir Serra Sippel , presidenta del Centre de Salut i Equitat de Gènere , amb seu a Washington . " El que és nou és que la gent als Estats Units ia nivell global s’està unint per dir ’ ja n’hi ha prou ’ i està començant a responsabilitzar governs i líders institucionals " .

Fins i tot a l’Índia - on tot just la setmana passada dues cosines adolescents van ser violades i assassinades per atacants que van penjar els seus cadàvers d’un arbre de mango - hi senyals de canvi . La indignació pública per la violació i assassinat d’una estudiant de 23 anys a bord d’un autobús el 2012 per part d’una colla va portar el govern a expedir una legislació en què augmentava la sentència de presó per violadors . A l’abril , una cort va sentenciar a tres homes a la pena de mort per violar una fotoperiodista a Mumbai .

Als Estats Units , les forces militars van afirmar que estan incrementant els esforços per combatre l’agressió sexual a les files i el govern del president Barack Obama està fent campanya contra la violència sexual en les universitats . Fa un mes , per primera vegada el Departament d’Educació va revelar la seva llista d’escoles sota investigació causa de la manera en què han respost al problema .

El 8 de maig , la senadora demòcrata Barbara Boxer i diversos dels seus col · legues van introduir la iniciativa Llei Internacional sobre Violència contra les Dones, un projecte que té la intenció de fer del combat a la violència contra el sexe femení una prioritat diplomàtica més alta per als Estats Units . I del 10 al 13 de juny a Londres , el secretari de Relacions Exteriors britànic William Hague i l’actriu nord-americana Angelina Jolie presidiran la primera Cimera Global per Acabar amb la Violència Sexual en Conflictes .

" És absolutament essencial que donem una llum sobre el estès que està aquest problema " , va dir Júlia Drost , intercessora de política per al programa de drets humans de les dones de la branca d’Amnistia Internacional als Estats Units . " Des dels de dalt fins a baix , de líders mundials a membres de famílies , la gent necessita responsabilitzar " .

En alguns aspectes importants , el tiroteig indiscriminat del 23 de maig a Califòrnia va ser diferent a la violència sistèmica contra les dones que abunda en gran part del món . L’atacant , Elliot Rodger , havia estat ple de problemes mentals durant anys i hi va haver quatre homes entre els sis estudiants del planter de la Universitat de Califòrnia a Santa Bàrbara que ell va matar .

No obstant això , l’hostilitat de Rodger cap a les dones i la seva amargor a causa del rebuig sexual , van portar a un debat internacional a internet sobre la magnitud de la misogínia i el sexisme en el món .

" La gent està començant a comprendre el vincle entre la violència i la forma en què les dones són tractades de manera quotidiana " , va dir Liesl Gerntholtz , directora general de la Divisió de Drets de les Dones del grup activista Human Rights Watch .

Font: Yahoo finance

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: