Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Prostitució : Breus

Dones de 15 països contra el tràfic de persones

dilluns 15 d'abril de 2013

Dones de 15 països contra el tràfic de persones

El tràfic laboral denunciada a Argentina, que empra el sistema de "llit calent", va ser assenyalada com un dels casos testimoni en el continent llatinoamericà durant la Conferència Regional per Amèrica Llatina i el Carib que va finalitzar divendres passat a Mèxic DF. Durant la conferència de premsa de tancament, una de les representants argentines, Lia Zervino, va citar que "per segona vegada, la firma tèxtil Zara ha estat denunciada per la Fundació Albereda a Buenos Aires per l’existència de tallers tèxtils on es terceriza la confecció de peces d’aquesta marca i que exploten els treballadors amb el sistema de llit calent ". Zara havia estat denunciada ja el març passat, i el dijous 11 hi va haver una segona presentació davant la Unitat Fiscal d’Assistència a Segrestos extorsió i Tracta de Persones (UFASE) per part de la Fundació Albereda i la Secretaria de Drets Humans de la CGT, en el marc de la Campanya Nacional contra el Treball Esclau que impulsen les dues organitzacions.

No va ser l’única menció del nostre país durant aquesta Conferència internacional, el tema central va ser el Tràfic de persones i que va comptar amb la participació d’organitzacions de dones de 15 països. Va estar organitzada per la UMOFC, Unió Mundial d’Organitzacions Catòliques Femenines, que compta amb més de cent organitzacions membres en 66 països i té representació a l’ONU, la FAO, el Consell de Drets Humans, el Consell d’Europa i la UNESCO, entre d’altres . El trànsit de migrants xinesos i dominicans per la frontera argentí-uruguaiana així com l’explotació sexual i tracta de joves paraguaianes i dominicanes al nostre país, violades física i psíquicament, amenaçades, violentades en els seus drets i llibertats, va ser un altre de les dades amb els que es va assenyalar a l’Argentina. "Trànsit no és tracta. No obstant això, tots dos delictes estan molt lligats, ja que el trànsit sol acabar en tracta, engany, explotació dels migrants ", es va insistir.

Amb representants de 15 països (Argentina, Cuba, EUA, Mèxic, Colòmbia, Veneçuela, Itàlia, Espanya, Alemanya, Costa Rica, Costa d’Ivori, Brasil, Hondures, Nicaragua i Guatemala), la Conferència va subratllar que "el tràfic està molt més prop del que alguns creuen ".

"Hi ha 20.900.000 de víctimes d’explotació laboral i sexual forçada, a nivell mundial, segons estimació de l’OIT de 2012", va assenyalar la Declaració Final d’aquesta Conferència. El tràfic de persones és el segon negoci il · lícit més rendible del món, només avantatjat pel narcotràfic. Pren la forma de venda de dones, nens, nenes, homes per treball esclau, explotació sexual, sicariat, pornografia infantil, comerç de vides i esperances en el tràfic de migrants, tràfic d’òrgans, reclutament de menors amb fins delictius o militars, servitud lligada a migracions i formes anàlogues d’explotació, amb guanys per 32 mil milions de dòlars segons s’estima, una xifra superior a la que reporta el tràfic d’armes.

Font: Clarin

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: