Webs Locals

Entitats d’Olesa de Montserrat

Agenda d’Olesa de Monsterrat [+]

Avui és: 17-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Web local Olesa de Montserrat

Olesa Conmemora el 25_N

dimarts 22 de novembre de 2011

Olesa Conmemora el 25_N

L’any passat, cada cinc dies va morir una dona a Espanya assassinada per la seva parella o exparella. Aquest any, i fins el dia 3 de novembre, 53 dones havien mort a Espanya víctimes de la violència de gènere. D’aquestes, un 26,4% havien denunciat la situació, i el 66% de les víctimes convivien amb els seus agressors.

Per conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’eradicar aquesta xacra social, aquest proper divendres, 25 de novembre, es celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. I en commemoració d’aquesta efemèrides, des de l’Ajuntament d’Olesa, i amb la col·laboració de diferents entitats locals, s’han organitzat un seguit d’actes al llarg de tota la setmana per remarcar sobretot que davant la violència no es pot tancar els ulls.
La regidora de Benestar Social d’Olesa i per tant responsable del departament d’Igualtat, Georgina Muñoz, ha destacat als micròfons d’Olesa Ràdio que quan parlem de violència de gènere no només s’ha de parlar de dones assassinades, sinó també de totes aquelles dones, prop de dos milions arreu del món, que són víctimes de la violència. I són dones que, cada cop més, són més joves.
La regidora també ha volgut destacar que poden ser víctimes de la violència de gènere dones de qualsevol nivell social o d’estudis, i sobretot, de qualsevol edat. Precisament, Muñoz creu que cal reflexionar per què el jovent perpetua aquest rol, i per aquesta raó, creu que cal tractar aquests temes a les escoles. La regidora també ha recordat que la violència no només pot ser física, sinó també psicològica. A més, cal pensar no només en la violència que es pateix en l’àmbit de la llar, sinó també la que pateixen les dones al món en forma, per exemple, d’assetjament en l’àmbit de la llar o en l’àmbit laboral; en forma de mutilació sexual o en tortures en temps de guerra.
Amb tot plegat, què podem fer davant tota aquesta situació? Segons Georgina Muñoz el que no podem fer és tancar els ulls i fer totes les accions que siguin necessàries per intentar eradicar aquesta violència. I no només en dies concrets, sinó durant tot l’any, amb petites accions si fa falta. I sobretot, denunciar les situacions que coneguem i vetllant perquè s’apliqui la llei.
En commemoració al Dia Internacional contra la Violència de Gènere, aquest proper divendres, des de l’Ajuntament s’han organitzat per a tota aquesta setmana un seguit d’actes. Majoritàriament s’han previst xerrades que inclouen un part de debat entre els assistents, amb l’objectiu de fer-les més dinàmiques. Les activitats el passat 21 de novembre amb una xerrada a La Teixidora a càrrec de l’advocada Núria Milà, sota el títol “Violència de gènere i violència domèstica: diferent origen, igual tractament”.


Dimarts, a les 6 de la tarda, i també a La Teixidora, hi ha previst una nova xerrada sota el títol “Espacios intermedios sin solución. ¿Otra victimización?”, a càrrec de Marta Medina, representant de l’Associació Dones i Progrés.
Dimecres, a dos quarts de 7 de la tarda, i novament a La Teixidora, serà el torn de Núria Sauné, representant de l’Associació de Dones per la Custòdia Compartida (ADICC), que farà la xerrada “Gèneres de violència”.
Dijous, tot i que no hi ha cap acte concret previst, sí que hi hauran accions sobre la violència de gènere en el ple municipal previst per a aquell dia al vespre, l’ordinari del mes de novembre. Un dels punts de l’ordre del dia fa referència a una modificació d’un acord pres al ple l’any 2009, també en relació a la violència de gènere. Concretament, aquell acord contemplava que cada darrer dijous de mes es fessin cinc minuts de silenci per les dones mortes víctimes de la violència de gènere. Malgrat que la iniciativa va tenir bons resultats en un principi, mica en mica l’assistència a aquests cinc minuts de silenci va anar minvant, i per aquesta raó ara s’ha considerat bo modificar el punt i fer una altra proposta. Concretament, que cada cop que hi hagi una mort a causa de la violència de gènere, la geganta que hi ha a l’entrada de l’Ajuntament, l’Esther, porti un mocador negre en senyal de dol. Una altra proposta que es portarà a ple serà llegir el manifest contra la violència de gènere que divendres també es llegirà a tots els centres educatius olesans. Al ple, però, seran representants de les set formacions amb representació municipal qui el llegiran, i l’endemà es podrà escoltar en diferents espais d’Olesa Ràdio.
Les activitats seguiran dissabte, a dos quarts de 7 de la tarda, a l’Auditori de la Casa de Cultura, amb una nova xerrada sota el títol “Violència de gènere: una sola violència amb diverses formes”. Anirà a càrrec de Josefina Caro, psicòloga de La Teixidora. Tot seguit, hi haurà una actuació de Les Veus d’Ariadna.
Ja diumenge, a les 6 de la tarda, i a l’Auditori de la Casa de Cultura, es projectarà el film “Trópico de sangre”, que precisament relata l’orígen del perquè es celebra el 25 de novembre el Dia Internacional contra la violència de gènere.
La regidora de Benestar Social, Georgina Muñoz, ha animat tothom a participar dels actes ja que la violència de gènere és quelcom que pot afectar el nostre entorn. De fet, per aquesta raó a Olesa hi ha un circuït per casos de violència o diferents serveis d’assessorament legal i psicològic al Centre de Recursos per a les Dones de La Teixidora. Georgina Muñoz també ha volgut destacar que, per a la preparació de les activitats, s’ha volgut comptar amb les entitats de dones locals, i ha valorat molt positivament la bona predisposició rebuda.


(Font: Olesa Ràdio – 90.1FM) - Apunta’t al podcast de la ràdio: www.olesaradio.tk
Prohibida la reproducció total o parcial d’aquesta informació sense citar la font.

Veure en línia : http://www.olesam.cat/Actualitat/Noticies.htm?id=4518&pl=134
Documents adjunts

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: