Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-02-2019
>
<
Febrer'19
llmamejovessum
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
Agenda

ONU Dones alerta sobre les dificultats de les nenes per accedir a les escoles a Amèrica Llatina

divendres 11 d'octubre de 2013

ONU Dones alerta sobre les dificultats de les nenes per accedir a les escoles a Amèrica Llatina

Article publicat a ElDiario.es que reproduïm pel seu interès

Les nenes pobres de 6 a 12 anys d’edat segueixen enfrontant dificultats per assistir a l’escola a Amèrica Llatina , tot i que hi ha hagut un "considerable progrés" cap a la meta d’igualar el nombre de nens i nenes matriculats en l’educació primària , ha afirmat avui ONU Dones .

A propòsit de la commemoració aquest 11 de octubre del Dia Internacional de la Nena , la directora d’ONU Dones per a les Amèriques i el Carib , Moni Pizani , ha destacat en una declaració escrita enviada a Efe que l’accés a una educació de qualitat pot ser la diferència entre una vida marcada per la violència i una altra més digna per a les nenes i adolescents .

Segons ONU Dones , "la majoria dels països d’Amèrica Llatina i el Carib ja van aconseguir la meta d’igualar les matrícules entre els sexes en l’educació primària o es troben molt a prop de fer-ho i , amb molt poques excepcions , també s’han eliminat les desigualtats de matrícula en l’educació secundària " .

ONU Dones alerta , però, que "la paritat en les matrícules no es tradueix en millors oportunitats educatives i laborals per a les dones , que segueixen ocupant llocs de treball de baixa productivitat i menor remuneració" .

També ressalta que malgrat el "considerable progrés cap a la meta d’igualtat en la matrícula d’educació primària , per a moltes nenes pobres d’entre 6 i 12 anys , assistir a l’escola i completar l’educació primària continua representant un gran desafiament" .

"Diferents estudis conclouen que si les nenes abandonen l’escola o no tenen una educació de qualitat , tindran menors perspectives d’ocupació , estaran menys apoderades i seran més dependents d’altres persones , moltes vegades de la seva abusador ", ha assenyalat Pizani .

L’embaràs adolescent i el treball domèstic són alguns dels obstacles que impedeixen a les adolescents culminar els seus estudis bàsics .

Pizani assenyalar que aquest any ONU Dones ha centrat la seva atenció en el lema " innovar per a l’educació de les nenes" , com un " aspecte important de l’esforç " de l’organització per assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil · lenni l’any 2015 .

ONU Dones afirma que " una educació de baixa qualitat redueix els possibles beneficis que aquesta podria tenir per a nenes i nens", i planteja " aprofitar plenament la innovació i la tecnologia per arribar a nenes pobres i marginades i millorar la qualitat de l’educació per a totes i tots " .

"El nostre missatge per a aquest Dia (de la Nena ) és protegir els drets de les nenes i ajudar a reduir els riscos de violència . Quan les nenes són capaços de romandre en l’escola poden establir les bases per a una vida millor per a elles i les seves famílies i participar en el progrés de les seves nacions ", va dir Pizani .

La directora regional d’ONU Dones va afegir que a més de l’assumpte de l’accés a l’educació i la qualitat de la mateixa , les nenes i adolescents a Amèrica Llatina s’enfronten en la seva vida diària desafiaments com la violència i la discriminació per gènere .

" La iniciació sexual forçada i no desitjada passa a edats primerenques per a moltes dones joves i nenes a la regió . L’exposició a la violència en la infantesa augmenta el risc d’altres formes de violència en etapes posteriors de la vida i té importants efectes intergeneracionals negatius " , va destacar Pizani .

En aquest context , ONU Dones assenyala que , a nivell mundial , "els atacs sexuals comesos contra nenes menors de 16 anys arriben fins al 50% " del total dels casos .

L’organització afegeix que " segons una revisió de les estadístiques disponibles el 2013 , a nivell global un 35% de les dones ha patit violència física i / o sexual en el context de relacions de parella o violència sexual fora de relacions de parella" .

"Més de 64 milions de nenes a tot el món són nenes casades , i la violència i l’abús són la característica de la vida matrimonial de moltes d’elles" , ha afirmat l’organisme de les Nacions Unides .

Eldiario.es

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: