Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 27-02-2017
>
<
Febrer'17
llmamejovessum
3031 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
Agenda

ONU Dones alerta sobre les dificultats de les nenes per accedir a les escoles a Amèrica Llatina

divendres 11 d'octubre de 2013

ONU Dones alerta sobre les dificultats de les nenes per accedir a les escoles a Amèrica Llatina

Article publicat a ElDiario.es que reproduïm pel seu interès

Les nenes pobres de 6 a 12 anys d’edat segueixen enfrontant dificultats per assistir a l’escola a Amèrica Llatina , tot i que hi ha hagut un "considerable progrés" cap a la meta d’igualar el nombre de nens i nenes matriculats en l’educació primària , ha afirmat avui ONU Dones .

A propòsit de la commemoració aquest 11 de octubre del Dia Internacional de la Nena , la directora d’ONU Dones per a les Amèriques i el Carib , Moni Pizani , ha destacat en una declaració escrita enviada a Efe que l’accés a una educació de qualitat pot ser la diferència entre una vida marcada per la violència i una altra més digna per a les nenes i adolescents .

Segons ONU Dones , "la majoria dels països d’Amèrica Llatina i el Carib ja van aconseguir la meta d’igualar les matrícules entre els sexes en l’educació primària o es troben molt a prop de fer-ho i , amb molt poques excepcions , també s’han eliminat les desigualtats de matrícula en l’educació secundària " .

ONU Dones alerta , però, que "la paritat en les matrícules no es tradueix en millors oportunitats educatives i laborals per a les dones , que segueixen ocupant llocs de treball de baixa productivitat i menor remuneració" .

També ressalta que malgrat el "considerable progrés cap a la meta d’igualtat en la matrícula d’educació primària , per a moltes nenes pobres d’entre 6 i 12 anys , assistir a l’escola i completar l’educació primària continua representant un gran desafiament" .

"Diferents estudis conclouen que si les nenes abandonen l’escola o no tenen una educació de qualitat , tindran menors perspectives d’ocupació , estaran menys apoderades i seran més dependents d’altres persones , moltes vegades de la seva abusador ", ha assenyalat Pizani .

L’embaràs adolescent i el treball domèstic són alguns dels obstacles que impedeixen a les adolescents culminar els seus estudis bàsics .

Pizani assenyalar que aquest any ONU Dones ha centrat la seva atenció en el lema " innovar per a l’educació de les nenes" , com un " aspecte important de l’esforç " de l’organització per assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil · lenni l’any 2015 .

ONU Dones afirma que " una educació de baixa qualitat redueix els possibles beneficis que aquesta podria tenir per a nenes i nens", i planteja " aprofitar plenament la innovació i la tecnologia per arribar a nenes pobres i marginades i millorar la qualitat de l’educació per a totes i tots " .

"El nostre missatge per a aquest Dia (de la Nena ) és protegir els drets de les nenes i ajudar a reduir els riscos de violència . Quan les nenes són capaços de romandre en l’escola poden establir les bases per a una vida millor per a elles i les seves famílies i participar en el progrés de les seves nacions ", va dir Pizani .

La directora regional d’ONU Dones va afegir que a més de l’assumpte de l’accés a l’educació i la qualitat de la mateixa , les nenes i adolescents a Amèrica Llatina s’enfronten en la seva vida diària desafiaments com la violència i la discriminació per gènere .

" La iniciació sexual forçada i no desitjada passa a edats primerenques per a moltes dones joves i nenes a la regió . L’exposició a la violència en la infantesa augmenta el risc d’altres formes de violència en etapes posteriors de la vida i té importants efectes intergeneracionals negatius " , va destacar Pizani .

En aquest context , ONU Dones assenyala que , a nivell mundial , "els atacs sexuals comesos contra nenes menors de 16 anys arriben fins al 50% " del total dels casos .

L’organització afegeix que " segons una revisió de les estadístiques disponibles el 2013 , a nivell global un 35% de les dones ha patit violència física i / o sexual en el context de relacions de parella o violència sexual fora de relacions de parella" .

"Més de 64 milions de nenes a tot el món són nenes casades , i la violència i l’abús són la característica de la vida matrimonial de moltes d’elles" , ha afirmat l’organisme de les Nacions Unides .

Eldiario.es

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: