Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Política : Breus

ONU Dones demana al G77 que lideri la promoció de la igualtat de gènere

divendres 30 de maig de 2014

ONU Dones demana al G77 que lideri la promoció de la igualtat de gènere

La directora executiva adjunta d’ONU Dones , Lakshmi Puri , ha instat avui a Bolívia al Grup dels 77 països en desenvolupament i la Xina ( G77 ) que lideri la promoció de la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones .

Puri va fer aquesta crida en inaugurar a la ciutat de Santa Cruz ( est) amb el president Evo Morales fòrum " Propostes des de les dones per al nou ordre mundial ", l’últim esdeveniment preparatori abans de la Cimera del G77 que se celebrarà a la mateixa urbs els propers 14 i 15 de juny.

En el seu discurs , Puri va ressaltar que és la primera vegada en els seus 50 anys d’història que el G77 efectua una reunió "exclusivament dedicada a la dona ia la igualtat de gènere" , amb la intenció del propera trobada de mandataris .

" Esperem que sigui un trampolí que posicioni al G77 com un líder encara més gran en la promoció de la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones en l’àmbit internacional ", ha sostingut .

Segons Puri , la trobada de dones passa en un "moment crític" , ja que està pròxim el termini per al compliment dels Objectius de Desenvolupament del Mil · lenni ( ODM ) i està en procés l’elaboració de l’agenda " post - 2015" .

A més , ha afegit , també s’avalua el compliment de la declaració de la Quarta Conferència Mundial sobre la Dona a Beijing (Xina ) , celebrada el 1995 .

"Hem de treure el màxim profit d’aquests processos i les seves interconnexions per garantir que la igualtat de gènere , els drets de la dona i l’empoderament de la dona tinguin un lloc destacat en la nova agenda de desenvolupament i per accelerar la seva implementació" , ha afirmat Puri.

Segons la funcionària , el segle XX "va veure la fi de la colonització " i l’apartheid i si es vol que el segle XXI vegi " la fi de la desigualtat i injustícia ", cal enfocar esforços "a les dones i les nenes, la meitat de la població mundial que continua patint discriminació cada dia " .

Puri va assegurar que els ODM van tenir èxit en assumptes com l’accés equitatiu a l’educació primària , però van fallar en abordar " temes crítics com la violència contra les dones" , el treball no remunerat , la discriminació salarial i "la desigual participació en la presa de decisions públiques i privades en tots els nivells " .

Segons la seva opinió , és vital assegurar que en la nova agenda de desenvolupament , a més d’un objectiu específic sobre la igualtat de gènere , s’asseguri que aquesta temàtica sigui inclosa en altres àrees i es garanteixi el finançament necessari per assolir aquestes metes.

" Aconseguir la igualtat de gènere i l’apoderament de la dona són un fi en si mateix , però a més són essencials per al desenvolupament sostenible en les seves tres dimensions : econòmica , social i ambiental " , va assenyalar la funcionària .

També va destacar els avenços aconseguits a Bolívia pel que fa a l’aprovació de normes per avançar cap a l’equitat de gènere i per a sancionar la violència masclista i va convidar al president Morales a sumar-se a la nova campanya d’ONU Dones, " apoderant a les dones , apoderant la humanitat . ¡ Imagínalo ! " .

Per la seva banda, Morales es va comprometre a exposar les conclusions d’aquest esdeveniment a la Cimera del G77 .

També va reiterar el seu desacord amb que hi hagi ONU Dones perquè , segons la seva opinió , és una forma de discriminar i excloure les dones d’altres instàncies de les Nacions Unides i va ratificar el seu desig que algun dia una dona sigui secretària general de l’organització .

A la trobada , que conclourà demà , concorren delegacions d’Argentina, Bolívia, Brasil , Cuba , Xile , Equador , Filipines , Hondures , Mèxic , Nicaragua i Paraguai

Veure en línia : La Vanguardia

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: