Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2018
>
<
Maig'18
llmamejovessum
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Noticies

ONU Dones, la darrera víctima del Govern

dimarts 18 de desembre de 2012

ONU Dones, la darrera víctima del Govern

Les contínues agressions del Govern al drets assolits han arribat fins a la oficina de l’ONU dedicat a impulsar la igualtat de gènere, ONU Dones. I d’aquesta manera l’Executiu de Mariano Rajoy aconsegueix escanyar una mica més al teixit social i civil que recolza en forma de xarxa la defensa dels drets de les dones.

Amb aquest tancament, el Govern que encapçala Mariano Rajoy passa a tenir el dubtós honor de convertir-se en el primer país que ‘convida a marxar a una agència de l’ONU sense que hi hagi cap conflicte’, segons informa El diario.es

L’oficina de l’ONU Dones a Espanya es va obrir al 2006 i, segons el digital no suposa cap cost per a l’erari ja que ja que es trobava dins les instal·lacions de l’Oficina Mundial del Turisme i sota la seva seguretat. El finançament de l’oficina procedia dels fons corrents d’ONU Dones-tal com passa en totes les seves delegacions-i l’executiu només ha contribuït econòmicament a projectes concrets. El Govern espanyol sí que ha estat durant anys un dels principals finançadors d’ONU Dones, però també d’altres agències de l’ONU com la FAO o el PNUD.

De manera que no es tracta d’una retallada, sinó d’una decisió basada en la percepció de que la situació de la dona a Espanya, fa que la representació de l’ONU sigui innecessària: “ONU Dones té sentit en els països on ha d’impulsar polítiques que aquí ja existeixen. No hi ha cap conflicte ", diu el secretari general de Cooperació, Gonzalo Robles, que va assegurar a eldiario.es que el Govern prefereix relacionar directament amb la seu de Nova York:" Ens sembla més intel·ligent tenir algú al lloc on es prenen les decisions ".

" El tancament es va confirmar en una reunió rutinària que va tenir lloc el passat 6 de desembre a Nova York entre el secretari general de Cooperació, Gonzalo Robles, i una delegació d’aquest organisme de les Nacions Unides.

"És una pena que Espanya desaprofiti ara la influència internacional que ha aconseguit en els temes d’igualtat, tindrà un perfil més baix en el sistema de Nacions Unides", diuen fonts de l’ONU. L’exministra d’Igualtat, Bibiana Aído, treballa com a assessora de la directora executiva d’ONU Dones, Michelle Bachelet.

"En l’actual conjuntura econòmica, el Govern d’Espanya ha revisat l’acord estratègic amb ONU Dones i ha decidit que per ara el millor per la seva col·laboració amb ONU Dones és comunicar directament amb la seu a Nova York. Per tant ONU Dones està tancant seva oficina d’enllaç a Madrid, i espera seguir mantenint una bona col·laboració amb Espanya ", diu la fins ara directora d’ONU Dones a Espanya, Rocío Rodríguez, en un mail de comiat al qual ha tingut accés eldiario.es

La representació d’ONU Dones a Espanya posa punt final i el Govern preveu deixar d’aportar fons fins que es consumeixi l’aportació espanyola a aquesta agència de Nacions Unides.

La creació d’una xarxa d’oficines en els diferents països va ser una de les prioritats de la directora executiva d’ONU Dones, l’expresidenta xilena Michelle Bachelet, des que va arrencar aquesta gran agència de l’ONU, el 2010. Aquests centres permeten tenir informació de les polítiques i pràctiques dels diferents governs-amb vista a la seva possible extensió a altres-i afavorir la cooperació institucional. També mobilitzen recursos econòmics per a projectes i rendeixen comptes sobre els seus resultats. En el cas d’Espanya, l’oficina d’enllaç portava oberta des de 2007, quan la igualtat tenia menor rang a les Nacions Unides i es repartia entre quatre organismes-inclòs Unifem-. En Nacions Unides necessiten que l’oficina a Espanya era de "enllaç" i expliquen que el gruix de la seva operatiu a l’estranger es centra en els països en desenvolupament, on cal una acció més intensa per tancar la bretxa de gènere.

L’ONU qualifica la relació amb Espanya de "sòlida" i "positiva". Afegeix que la interlocució directa que l’Executiu planteja a partir d’ara "és la línia de comunicació que fan servir altres governs", precisa Kristin Hetle. El tancament de l’oficina és una cosa que es porta discutint des de fa temps entre l’agència que dirigeix Michelle Bachelet i el Govern espanyol. Hetle admet també que "a causa de l’actual crisi financera, Espanya no pot mantenir el nivell anterior" de fons que dóna a l’agència. Tot i això, "és un soci incondicional en l’objectiu comú d’avançar en els drets de la dona a tot el món", assegura.

El tancament aixeca algunes crítiques. "Rebutjar la presència d’una agència de Nacions Unides és un fet insòlit. El missatge que dóna el Govern és que tot el que es refereixes a dones és una cosa prescincible. Suposa depreciar la igualtat", afirma la sociòloga Soledad Murillo, exsecretària d’Estat d’Igualtat .

Als funcionaris en Nacions Unides els preocupa des de fa temps l’impacte que la crisi financera està tenint en les contribucions que els països en l’ajuda al desenvolupament. El secretari general Ban Ki-moon va alertar durant la passada Assemblea General de l’impacte que pot tenir la retallada en l’assoliment dels Objectius del Mil·lenni, on l’avanç cap a la igualtat de gènere és un dels pilars claus. En el cas de les contribucions a ONU Dones, la caiguda va ser deguda a la baixada de gairebé 15 milions d’euros en l’aportació d’Espanya, que van compensar altres països.

FOnts: El diario, El País

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: